SON DAKİKA
Hava Durumu

EKL KHARA!

Yazının Giriş Tarihi: 20.12.2019 21:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.12.2019 21:46

Kırıkkale Üniversitesi Genç Kalemler Topluluğu ile Bilim ve Sanat Topluluğunun Dünya Arapça Günü ile ilgili yaptığı etkinliğe ait broşürlerde, İstiklal Marşı’nın Arapça okunması Sözcü gazetesini fena halde rahatsız etti. Gazete haberi şöyle veriyor; 
“Kısa süre önce Kırıkkale Üniversitesi'ndeki bir etkinlikte İstiklal Marşı'nın Arapça okutulması tepkilere neden olmuştu. Üniversite gelen yoğun tepkiler üzerine açıklamada bulundu.”
Ardından da gelsin algı yönetimi:
“Kırıkkale Üniversitesi’nde Genç Kalemler Topluluğu ile Bilim ve Sanat Topluluğu'nun gerçekleştirdiği Dünya Arapça Günü etkinliğinde İstiklal Marşı, Arapça okundu.”
İstiklal Marşı Arapça okunmamış. Bu koca bir yalan. Sözcü doğru yazsa şaşardım zaten. Çamur atacaklar ya, ver gazı gitsin… Üniversite bunların yalanı karşısında bir açıklama yapmış, bunu da “gelen yoğun tepkiler” kılıfına uyduruyorlar. Tek tepki de bunlardan geliyor, o da ayrı mesele. Bu kadar kıvraklık, böylesi asparagasa pes doğrusu. Tabii, kadrolarında bu işin Ordinaryüs Profesörü var. Bu yüzden iyice uzmanlaşmışlar.
Kardeşim, okunmamış ya eğer Arapça okunsaydı memnun olmanız gerekiyordu “marşımız başka dillerde de okunuyor” diye. İngilizce veya Fransızca okunsa böyle diyecek miydiniz? Bir dakikalığına dürüst olun da söyleyin.
Üstelik üniversitenin yalan haberiniz karşısında yayınladığı düzeltme ve açıklayıcı mesajını bile çarpıtıp yayınlıyorsunuz. Bakın ne diyorlar;
"UNESCO tarafından ilan edilen Dünya Arapça Günü çerçevesinde Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Arapça Mütercim-Tercümanlık Bölümü öğrencilerimiz tarafından bir etkinlik gerçekleştirilmiş ve söz konusu etkinlikte saygı duruşunun akabinde İstiklal Marşımız Türkçe olarak büyük bir coşkuyla okunmuştur. Ardından günün anlamına uygun olarak ve programa katılan yabancı öğrencilerin manasına idrak etmesi amacıyla İstiklal Marşımız bir öğrencimiz tarafından Arapçaya çevrilmiştir. Sosyal medyada Üniversitemize ve bu programa ait olmayan görüntüler yayınlanarak İstiklal Marşımızın Arapça olarak okunduğu iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Üniversitemiz ve şehrimizin itibarını zedelemeye yönelik bu maksatlı yayınları şiddetle kınıyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."
Programda da açıkça belirtilmiş İstiklal Marşı’nın ardından Arapça tercümesinin okunacağı zaten. Bunlar “Araplaşıyoruz, şeriat geliyor.” Derdinde. 
En büyük korkuları da Sayın Başkanımızın “Halife” olması.
Yok böyle bir şey! Sayın Başkanımız halifelik istemiyor ki…
O zaten Dünya’da söz sahibi bir lider. 
Çatlayıp patlamaları biraz da bu nedenle değil mi?
Arapça bilmeyenler yazının başlığına merak edebilirler. Açıklayayım; o bunların yediğinin Arapçası!
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.