SON DAKİKA
Hava Durumu

Altın Fed kararını bekliyor

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı bugün başlayacak ve yarın sona erecek Fed Açık Piyasa Komitesi toplantısı öncesinde kararsız se

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2014 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2014 18:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Altın Fed kararını bekliyor
Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı bugün başlayacak ve yarın sona erecek Fed Açık Piyasa Komitesi toplantısı öncesinde kararsız seyrini sürdürüyor.

 

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı bugün başlayacak ve yarın sona erecek Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı öncesinde kararsız seyrini sürdürüyor. Dün, güne 1.268,92 dolar seviyesinden başlayan ve gün içerisinde son iki ayın en yüksek seviyesi olan 1.278 dolara kadar yükselen altının ons fiyatı bu seviyeden gelen satışların etkisi ile 1.251 dolara kadar geriledi ve günü 1.256,50 dolardan kapattı. Bugün ise güne dünkü kapanış seviyesine yakın başlayan altının ons fiyatı gün içinde en yüksek 1.261,15 dolar seviyesini gördükten sonra 1.250 dolar seviyesinin üzerinde dengelendi.

ABD aralık ayı dayanıklı tüketim malı siparişlerinin beklentilerden belirgin şekilde kötü gelmesinin ardından yükselişe geçen altının ons fiyatı, 1.254,10 dolardan 1.259,30 dolara kadar yükseldikten sonra şu dakikalarda 1.258 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Analistler, altının ons fiyatında 1.270 dolar üzerinde kalıcı bir hareket görülmediği sürece yukarı yönlü hareketlere temkinli yaklaşmak gerektiğini belirtirken, bu süreçte 1.250 dolar altında kapanış yapılması durumunda aşağı yönlü hareketlerin daha sert olabileceğini ifade ediyor.

Garanti Bankası Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Alper Kalyoncu, Fed toplantısı öncesinde, şu anda altın pozisyonlarının yukarı veya aşağı doğru bir hareket göstermediğine dikkati çekerek, altının ons fiyatının toplantı sonrası açıklamalara göre yön bulacağını dile getirdi. Kalyoncu, altının ons fiyatının 1.250 ile 1.270 dolar arasında sıkışık bir bantta kalmış durumda olduğunu belirterek, "Fed'in toplantısından yarın tahvil alım azaltımı kararı çıkarsa, altına bir miktar satış gelebilir diye düşünüyorum. Gram altındaki seyir ise direkt dolar/TL'deki harekete bağlı. Dolar/TL düşerse, gram/TL de aynı şekilde düşer; yükselirse onda da yine paralel bir seyir görürüz. Gram/TL'nin seyri, Merkez Bankaları kararları sonrasında dolar/TL'nin nasıl hareket edeceğine bağlı" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.