SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Eker: 'Soğuk süte verilen destek aşama aşama daha iyi noktaya gelecek'

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, soğuk süte verilen desteğin daha iyi noktaya geleceğini söyledi. Isparta’da düzenlenen Ortak Akıl To

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2015 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2015 18:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bakan Eker: 'Soğuk süte verilen destek aşama aşama daha iyi noktaya gelecek'
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, soğuk süte verilen desteğin daha iyi noktaya geleceğini söyledi.
Isparta’da düzenlenen Ortak Akıl Toplantısı'na katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Isparta Valiliği'ni ziyaret etti.
Valilik özel defterini imzalayan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bir gazetecinin, litrede sıcak süte verilen destekle soğuk süte verilen destek arasında 2 kuruşluk fark bulunmasının soğuk süt üreticileri tarafından eleştirildiğine ilişkin sorusuna Bakan Eker, "Soğuk sütle sıcak süt arasında fark var. Bu bir geçiş süreci. Akşamdan sabaha bu işler olmaz. Biz soğuk sütte makine ekipmana destek vermek suretiyle aynı zamanda onlara destek veriyoruz. Çünkü bu durumda sütün niteliği artıyor. Daha uzun süre muhafaza ediliyor. Kalitesi artıyor. Dolayısıyla aşama aşama bunları götürüyoruz. Daha eskiden farkı açmıştık. Üreticilerimizi, sütlerini soğutma tanklarında muhafaza etmeye, soğuk süt zinciri ile sanayiye ham madde sağlamaya teşvik ediyoruz. Bu aşama aşama daha iyi bir noktaya gelecek" şeklinde yanıt verdi.

ISPARTA’YA 325 MİLYON LİRALIK HİBE
Ortak Aklı Toplantısı'nda hayvancılık, bitkisel üretim ve kırsal kalkınma konusu üzerinde önemle durduklarını da belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, şunları kaydetti:
"Kırsal kalkınmada yatırım tutarının yarısını hibe destek olarak ödediğimiz 74 civarında tesis tamamlanmış durumda. Bunlar bitkisel ve hayvansal ürünlerin paketlenmesi ve ambalajlanmasıyla ilgili. 20 milyon lira üzerinde Isparta’ya hibe destek verildi. Burada Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu var. Burada da 62 milyon liralık 109 proje ile sözleşme imzalandı ve 32.5 milyon lira hibe olarak ödendi. Bu Isparta’da bitkisel ve hayvansal ürünlerin gıda sanayisine dönüşmesi, tarıma dayalı sanayinin gelişmesi için bu tesisler çok önemli. Hem ilde istihdam yaratma açısından önemli, hem üretilen ürünlerin birer gıda sanayi ürününe dönüşmesi açısından önemli. Hükümet olarak Ispartalı çiftçilere 2014’te 46 milyon TL destek verdik.Toplamda 325 milyon lira hibe desteğimiz var. Isparta’nın potansiyelinin tamamının kullanılması için 2020 yılına ait vizyonumuzu açıkladık. Hükümet olarak buranın kalkınması için yoğun çaba içindeyiz. Şimdi gündemimizde tıbbi ve aromatik bitkilerin geliştirilerek bunun endüstriyel hal alması var. Gülün dışında lavanta gibi tıbbi ve aromatik bitkilerin geliştirilmesi için de düşüncelerimizi, teşvik sistemlerimizi paylaştık. Toplantı inşallah güzel gelişmelere vesile olur."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.