SON DAKİKA
Hava Durumu

Başbakan Erdoğan, yerli otomobil ısrarını yineledi

Ford Yeniköy Fabrikası açılış töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Yerli otomobil markası konusunda ısrarım var. Türkiye art

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2014 18:45
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2014 19:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başbakan Erdoğan, yerli otomobil ısrarını yineledi
Ford Yeniköy Fabrikası açılış töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Yerli otomobil markası konusunda ısrarım var. Türkiye artık yerli otomobil markasını üretebilecek duruma gelmiştir" dedi.

Ford Yeniköy Fabrikası, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı görkemli bir törenle açıldı. Törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ford Motor Company Yönetim Kurulu Başkanı Bill Ford, Koç Grubu Fahri Şeref Başkanı Rahmi Koç, Koç Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Koç Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ford Fabrikası Genel Müdürü Haydar Yenigün, Beşiktaş Kulüp Başkanı Fikret Orman, Türk Metal-Sen Genel Başkanı Pevrul Kavlak ile çeşitli sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, "Ford Otosan Yeniköy Fabrikası’nın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu tesisin inşasında emeği geçen herkesi şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum. Otomotiv sektörünün önce gelen markası Ford Otosan’ın ülkemizle birlikte Avrupa’da da önemli bir pazar payına sahip olması bizleri gururlandırıyor. Türkiye’nin 2023 hedeflerine yaptığı katkıyla övgüye layık olan Ford Otosan’ın yapacağı yatırımlar ile hep daha ileri sloganına örnek olacağını umut ediyorum. Yıllık 110 bin araç üretim kapasitesiyle Ford’un yeni modeli Courier’in dünyadaki tek üretim merkezi olacak olan Ford Yeniköy Fabrikası ülkemiz için çok önemli bir yatırımdır. Yerli otomobil markası geliştirmemiz konusunda bir ısrarım var. Yerli otomobil markası konusunda ortaya bazı itirazlar konuluyor, eksikliklerden bahsediliyor. Ama biz bunları birer birer ortadan kaldırarak altyapıyı oluşturuyoruz. Türkiye’nin artık teknolojiyi tasarlayan ve üreten bir konuma geldiğine inanıyoruz. Bu noktada da özel sektörün AR-GE çalışmalarını destekliyoruz. Özellikle otomotiv sektörü için önemli çalışmalar içerisindeyiz. Geri kalmış bölgelerimiz başta olmak üzere yatırımlara sağladığımız teşvikler artarak devam ediyor. Türkiye’nin yarım asrı aşkındır süregelen kendi otomobil markasına sahip olma hayali sonunda gerçeğe dönüşüyor. Çünkü Türkiye artık yarım asır önceki ülke değil. Türkiye’nin ufku ve vizyonu artık tüm dünyayı kapsayacak şekilde genişledi. Dünyanın neresine giderseniz gidin Türkiye’nin bir dokunuşunu orada bulacaksınız. Sanatçılarımızla, bilim adamlarımızla, öğrencilerimizle dünyanın her yerinde varız. Biz de kendi otomobil markamızı yaratarak ülkemizi taçlandırmak istiyoruz. Özel sektörün bu konuda cesur atılımlar yapmasını bekliyoruz. Türkiye’de bu atılımı yapmak mümkün. Bu cesareti bizler otomotiv sektöründen alıyoruz" ifadelerini kullandı.

Dünyanın son 6 yıldır ciddi bir ekonomik krizle boğuştuğunu belirten Erdoğan, "Bu kriz ortaya çıktığında ben kriz teğet geçecek demiştim. Bazıları benim bu sözüme inanmasalar da, Türkiye'miz bu krizden en hızlı kurtulan ve ilerlemeye başlayan ülke oldu. Biz 2023 hedeflerimizi açıkladığımızda buna inanmadılar. Bugün tüm kışkırtmalara rağmen adım adım bu vizyona ilerliyoruz. Hedeflerimizi yakalayarak 2023’e ulaşacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye’nin tekerinin önüne taş koymak isteyenler bugüne kadar hep kaybettiler ve kaybedecekler. Türkiye güçlendikçe yeni kapılar, yeni umutlar açan bir ülkedir. Milletten aldığımız güç ve yetkiyle geleceğimizi inşa ediyoruz. Geçtiğimiz yıl Türkiye’de istikrar özellikle de özel sektör için çok zorlu geçti. Önce 'Gezi' olayları, ardından 17-25 Aralık darbe girişimleriyle Türkiye’de istikrar ciddi şekilde tehdit edildi. Ama 30 Mart seçimlerinde millet tüm bu saldırılara en güzel cevabı verdi. Milletimiz milli iradeye sımsıkı sarıldı. Soma’da yaşanan elim facianın ardından tahriklerin bir kez daha ortaya çıktığına tanık olduk. Türkiye’de demokrasinin güçlenmesinden rahatsız olanlar, bu yürüyüşü durdurmak ya da yavaşlatmak için farklı kampanyalar deniyorlar. Bu saldırılar benim şahsımdan ziyade bu güzel ülkeye yapılan saldırılardır. Ekonomide son bir yıl içinde bozulan dengeler hamdolsun tekrar düzelmeye başladı. Geldiğimizde IMF’ye olan borç 23 buçuk milyar dolardı ama geçtiğimiz 14 Mayıs'ta bu borcu sıfırladık. İçeride ve dışarıda Türkiye’ye yönelik karalama kampanyalarının başarısız olduğunu göreceksiniz. Bugün açılışını yaptığımız bu yatırım, her şeyden önce cesur girişimciliğin yanı sıra, istikrarlı, huzurlu, mutlu bir Türkiye'nin eseridir. Önemli ve hayırlı bir yatırım olarak gördüğüm Ford Otosan Yeniköy Fabrikası'nda görev yapacak tüm personele başarılar diliyorum" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.