SON DAKİKA
Hava Durumu

Bebe ve çocuk giyim sektörünün kalbi Bursa'da atacak

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde TÜYAP Bursa Fuarcılık ve BEKSİAD işbirliğiyle gerçekleştirilecek Junioshow Fuarı, 10-14

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2017 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2017 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bebe ve çocuk giyim sektörünün kalbi Bursa'da atacak
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde TÜYAP Bursa Fuarcılık ve BEKSİAD işbirliğiyle gerçekleştirilecek Junioshow Fuarı, 10-14 Ocak 2017 tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

 

Türkiye’nin üretim ve ihracat merkezi Bursa’yı fuarcılıkta da merkez haline getirmek için çalışmalarını sürdüren BTSO, TÜYAP Bursa Fuarcılık ile birlikte Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) işbirliğiyle yılın ilk fuarı olan Junioshow Fuarı’nı yerli ve yabancı ziyaretçilerle buluşturuyor. BTSO Altıparmak Temsilcilik Binası’nda gerçekleştirilen Junioshow Basın Lansmanı’nda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, fuarın bebe ve çocuk konfeksiyonu üretimi yapan firmaların rekabetçiliğine ve ihracatına büyük güç kattığını söyledi. İsmail Kuş, Bursalı firmaların Türkiye bebe ve çocuk konfeksiyonu üretimini tek başına karşıladığını da vurguladı.

 

“ÜRÜNÜNÜZÜ TANITAMAZSANIZ DÜNYAYA AÇILAMAZSINIZ”

İsmail Kuş, Ar-Ge ve tasarım unsurlarıyla oluşturulan bir ürünü marka haline getirmenin en önemli yollarından birisinin fuarlar olduğuna dikkati çekti. Sektörlerin küresel arenada etkili bir kimliğe kavuşmasında fuarların stratejik bir özelliğinin olduğunu kaydeden İsmail Kuş, “Bir ürünü ne kadar kaliteli yaparsanız yapın, pazarlama ve tanıtım olmadığı sürece firmaların dünyaya açılması zor. Firmalarımızın küresel bir oyuncu olmasında fuarlar önemli rol oynuyor” dedi.

 

JUNİOSHOW YÜZDE 50 BÜYÜME İLE AÇILIYOR

Junioshow Fuarı’nın geçtiğimiz sene 44 ülkeden 25 bin yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırladığını hatırlatan İsmail Kuş, 2017 yılının ilk fuarı olan Junioshow’u yoğun katılımla bir kez daha gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını söyledi. Sektöre yeni bir soluk getiren fuarın bu sene firma sayısı bakımından yüzde 50’ye yakın bir büyüme ile kapılarını açtığını kaydeden İsmail Kuş, “Fuarımızda Ekonomi Bakanlığımızdan aldığımız Ur-Ge destekleriyle çok sayıda yabancı iş dünyası temsilcisini ağırlayacağız. Yaklaşık 200 firmamız da sektörümüzün yurt içindeki bu en önemli buluşmasında fuardaki yerlerini alacak. Junioshow Fuarı, bu yıl da sektörümüze ve kent ekonomimize değer katmayı sürdürecek” diye konuştu. İsmail Kuş, Junioshow Fuarı’na Rusya’dan 100’ün üzerinde iş dünyası temsilcisinin de katılacağını söyledi.

 

YABANCI ALIM HEYETİNDE YÜZDE 11’LİK BÜYÜME

TÜYAP Bursa Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, BTSO ile birlikte 2016 yılında 15 fuar düzenlediklerini, 1800 firmanın katıldığı bu fuarlara ziyaretçi sayısının her yıl giderek yükseldiğini söyledi. 2016 yılında fuarların 2015 yılına göre metrekare bazında yüzde 11’lik büyüme ile gerçekleştiğini de vurgulayan Ersözlü, “Geçtiğimiz sene yabancı ziyaretçi oranında da yüzde 12’lik bir artış gerçekleşti. Bu önemli bir oran. Bu rakamların yükselmesinde BTSO’nun da çok büyük destekleri var. Bu işbirliğimizin meyvelerini toplamaya bu yıl da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

“TİCARİ SAFARİ İLE 800 YABANCI ALICI GELİYOR”

İlhan Ersözlü, Junioshow Fuarı’nın Bursalı bebe ve çocuk konfeksiyon sektörüne ivme kazandırdığını ifade etti. Fuarın 5 ayrı salonda 30 bin metrekarelik özel dekor stantlarla ziyaretçileriyle buluşacağını kaydeden Ersözlü, “Junioshow Fuarı çok güzel bir çıkış yakaladı. BTSO’nun değerli destekleriyle Junioshow Fuarı, geçtiğimiz yılın ardından aranılan ve popüler bir fuar haline geldi. Bu sene fuarımızda Ticari Safari Projemiz kapsamında 800 yabancı iş dünyası temsilcisini ağırlamayı planlıyoruz. Herhangi bir rezervasyon iptalimiz yok. Fuarımızın geçen seneye göre daha başarılı olmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

BEKİSAD Başkanı Halil Atalay, Junioshow Fuarı’nın sektörün beklentilerin üzerinde bir fuar olduğunu belirterek, “KOBİ niteliğinde sektörlerin gelişmesi için fuarlar önemli. BTSO gibi kent dinamiklerimizin destekleriyle firmalarımızın büyümesi bu yıl da devam edecek. BTSO Yönetim Kurulu Başkanımız İbrahim Burkay ve ekibine, TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş.’ye değerli desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

 

ETKİNLİKLERLE DOLU FUAR

10-14 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuar kapsamında bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörüne birçok etkinlik de gerçekleştirilecek. Fuar alanında kurulan trend alanlarında firmalar en gözde koleksiyonlarını sergileme fırsatı yakalayacak. 11 Ocak Çarşamba günü saat 16.00’da Junio Defile organizasyonu ile de firmalar, yaz kreasyonlarını görücüye çıkartacak. Fuar kapsamında ayrıca bu yıl ‘Barışı Hayal Et Sevgiyi Düşle’ temasıyla gerçekleştirilen Genç Tasarımcılar Yarışması’nın ödül töreni gerçekleştirilecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.