SON DAKİKA
Hava Durumu

BEKSİAD Moskova'dan umutlu döndü

Bebe-Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Halil Atalay, Rusya’nın sektör için büy

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2013 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2013 14:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
BEKSİAD Moskova'dan umutlu döndü
Bebe-Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Halil Atalay, Rusya’nın sektör için büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, “2023 hedeflerine ulaşmamızın yolu ihracattan geçiyor. Rusya, ihracatımızı en çok artırabileceğimiz ülkeler arasında yer alıyor” dedi.  

Bebe-Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) üyesi işadamları, Rusya’nın Başkenti Moskova’da düzenlenen 41. Textille Gprom Uluslararası Tekstil Fuarı ile CJF Spring - Child & Junior Fashion-2013 Fuarı ve Rusya’daki Türk Ticaret Ateşeliği’nde gerçekleştirdikleri temasları tamamlayıp, Bursa’ya döndü.

Türkiye bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörünün üretim merkezi olan Bursa’da faaliyette bulunan Bebe-Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) üyesi işadamlarından oluşan 15 kişilik heyet, 24-27 Eylül tarihleri arasında Rusya’nın Başkenti Moskova’da gerçekleştirilen 41. Textille Gprom – Uluslararası Tekstil Fuarı ve  ziyaret ederken, ülkede çeşitli temaslarda bulundu.

Rusya’daki temaslar hakkında açıklamalarda bulunan BEKSİAD Başkanı Halil Atalay, Türk bebe ve çocuk konfeksiyonu için Rusya’nın çok önemli bir pazar olduğunu söyledi.

Rusya’yı ve çevre ülkelerdeki hareketlenmeleri yakından takip ettiklerini belirten Atalay, “Birçok sektörde olduğu gibi bizim sektörümüz için de Rusya pazarı oldukça önem arz ediyor. Başta Rusya olmak üzere diğer satış alanındaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde Moskova’ya gerçekleştirdiğimiz ziyarette, dünyada sektörümüzün en güçlü firmalarının da boy gösterdiği, dünyanın önemli fuarlarından biri olarak bilinen 41. Textille Gprom – Uluslararası Tekstil Fuarı’ da katılma şansı yakaladık. Bu fuar sayesinde sektördeki son gelişmeleri yerinde inceleme fırsatı da yakalamış olduk” diye konuştu.

Fuarların, sektörel gelişmeleri yakından takip etmeye sağladığı katkıya vurgu yapan Atalay, bebe ve çocuk konfeksiyonu sektöründe hizmet veren üreticiler olarak Bursa’ya umutlu döndüklerini ifade etti. Başta gelecek yılki fuarlar olmak üzere 2013 yılının sonuna kadar sektörü ilgilendiren diğer fuarlara da katılım sağlayacaklarını belirten Atalay, sektörde faaliyet gösteren firmaları da bu fuarlara katılmaya davet etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.