SON DAKİKA
Hava Durumu

Bu laboratuvarda robot üretilecek

Bursa'da, OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde oluşturulan "Robot Eğitim Atölyesi ve Lisan Laboratuvarı"nın hizmete girmesi dolayısıyla tör

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2013 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2013 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da, OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde oluşturulan "Robot Eğitim Atölyesi ve Lisan Laboratuvarı"nın hizmete girmesi dolayısıyla tören yapıldı
Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Eğitim Vakfı (OEV) ile Ford Otosan firmasınca Bursa'da bir meslek lisesinde kurulan "Robot Eğitim Atölyesi ve Lisan Laboratuvarı" törenle açıldı. Öğrenciler burada yabancı dil eğitimini eksiksiz alacak, robot teknolojisi ve programlamasını öğrenecek.


Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) ve OEV Başkanı Orhan Sabuncu, OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, atölye ve laboratuvarın, OEV ve Ford Otosan firmasının eğitim içerikli "El Ele Aydınlığa Kampanyası" kapsamında oluşturulduğunu bildirdi.

Eğitimin yaşayan bir unsur olduğunu ve sürekli iyileştirilmesi gerektiğini belirten Sabuncu, öğrencilerin her türlü ihtiyacını karşılayabilmek için otomotiv endüstrisi temsilcileri tarafından verilen desteğin kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Sabuncu, gençlerin sahipsiz olmadığını görmelerinin, Türkiye adına geleceğe umutla bakmayı sağladığını dile getirerek, "Otomotiv endüstrisi, ülkemiz adına gelişimini sürdürecek ve her zaman başarının zirvesinde olacaktır" dedi.

Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Kabatepe de otomotiv endüstrisine eğitimli iş gücü kazandıran OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesine destek verdiklerini anlattı.

Türk otomotiv endüstrisinin, küresel anlamda sadece bir üretim merkezi değil, inovasyon ve Ar-Ge merkezi olma yolunda da hızla ilerlediğine dikkati çeken Kabatepe, "Bu atölye ve laboratuvar projesiyle Türk otomotiv endüstrisine, hedeflenen yatırımlarla ileri seviyede eğitim almış ve uluslararası yüksek standartlara sahip iş gücü kazandırılmasına destek olmayı amaçladık" ifadesini kullandı.

Daha sonra katılımcılar, atölye ve laboratuvarı gezdi.

OEV bünyesindeki fona yapılan bağışlarla kurulan Robot Eğitim Atölyesi ve Lisan Laboratuarında yabancı dil eğitimini eksiksiz alacak öğrenciler, otomasyon konusundaki en gelişmiş nokta olan robot teknolojisi ve programlamasını öğrenecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.