SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa defne üretiminde zirvede

Orman Genel Müdürlüğü, dünyanın ihtiyacının yaklaşık yüzde 85'inin Türkiye’den, bunun da yarısının Karacabey ve Mustafakemalpaşa

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2019 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2019 17:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa defne üretiminde zirvede
Orman Genel Müdürlüğü, dünyanın ihtiyacının yaklaşık yüzde 85'inin Türkiye’den, bunun da yarısının Karacabey ve Mustafakemalpaşa’dan karşılandığı defne yaprağı ile ilgili üretimi artırma çalışmalarına başladı.
Orman Genel Müdürlüğü, Karacabey Belediyesi, Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Bursa Teknik Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen, “Defne serüveni başlıyor” isimli panel büyük ilgi gördü. Panelde, bu zamana kadar tam anlamıyla fark edilemeyen defne üretiminin orman köylüsü için büyük bir kazanç kapısı olacağı vurgulandı. İlaç, kozmetik ve gıda sektöründe yaygın kullanımı olan defne bitkisinin yetiştirilmesi, korunması, bakımı, üretilmesi, dış ticaret kapasitesi, pazar payı ve artan taleplerin karşılanmasına yönelik çalışmalar, kaliteli defneyaprağı üretilen alanların sayısının artırılması konularında uzmanlar konuştu.

25 MİLYON DOLAR GELİR
Programın açılışında konuşan Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, defne üretimini 30 bin tona yükselterek, bundan da 25 milyon dolar gelir elde etmeyi hedeflediklerini kaydetti. Defne üretimine öncelik verdiklerini vurgulayan Akın, “Mustafakemalpaşa ve Karacabey'de rehabilitasyona ve yol yapımına ihtiyaç duyan 74 bin 620 dekar defne sahamız var. Biz bu rehabilitasyonu gerçekleştirdiğimiz zaman yılda en az 30 bin ton yaş defne üretebileceğiz ve Türkiye genelinde en çok defne üreten il olacağız. Bu üretimle, orman köylümüz yılda 60 milyon TL, ülkemiz ise 25 milyon dolar gelir elde edecek” dedi. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.