SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin İhraç Ürünleri Fuarı'na Afyon Karahisar'dan tepki

Bolvadin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Tabak, İstanbul’da 3 Haziranda düzenlenecek olan “Çin İhraç Ürünleri Fuarı”na tepki gös

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2015 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2015 13:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Çin İhraç Ürünleri Fuarı'na Afyon Karahisar'dan tepki
Bolvadin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Tabak, İstanbul’da 3 Haziranda düzenlenecek olan “Çin İhraç Ürünleri Fuarı”na tepki gösterdi.

Böyle bir organizasyon düzenlenmesinin son derece yanlış olduğunu vurgulayan tabak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Türk üreticisinin ve ihracatçısının zor günler geçirdiği bir dönem içerisindeyiz. Bu dönem içerisinde Amerikan doları bütün dünya ülkeleri üzerinde ülke para birimleri karşısında sürekli değer kazanmakta, dünyada oluşan bu dolar değerlenmesi sonucu üreticilerimiz ve ihracatçımız istihdam ve üretim yönünden sıkıntılar çekmektedir. Ayrıca ülkemizde bilindiği üzere cari açık konusuna titizlikle değinilmekte ve bu konu üzerinde hükumetimiz önlemler almaya çalışmaktadır. Bu sıkıntılar karşısında hükumetimizin, iş adamlarımızın, ticaret ve sanayi odalarımızın arayışlar ve çalışmalar yapmış olduğu bu dönemde ülkemizde yapılan Çin İhraç Ürünleri Fuarını çok anlamsız ve yersiz bulmaktayım. Bizler Türk üreticileri olarak Çin’de düzenlenen bazı fuarlara katılamazken ve bazı sektörlerde Türk üreticilerini ciddi rakip olarak gören Çin'in bizim ülkemizde çok rahat bir şekilde bu organizasyonları yapmasını ülkemiz üreticileri açısından ileride çok olumsuz sonuçlar doğuracağı kanaatindeyim. Devletimizin ve yetkili kurumlarımızın yapılacak olan bu tür organizasyonları çok iyi bir şekilde denetlemesi ve kontrol altına alması gerektiğine inanıyorum.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.