SON DAKİKA
Hava Durumu

'Delice eylem planı' üretimi arttıracak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ülke genelinde 4 yıl süreyle uygulayacakları "Delice Eylem Planı" kapsamında Bursa, Yalova ve Mustafakemalpaşa'da toplam 3 bin dekar alanda 30 bin yabani zeytin aşılaması yapacaklarını belirterek, bozuk orman alanlarındaki yabani zeytinleri aşılayarak orman köylülerinin kullanımına sunacaklarını bildirdi. ( Anadolu Ajansı - Orman ve Su İşleri Bakanlığı )

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2016 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2016 12:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Delice eylem planı' üretimi arttıracak
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ülke genelinde 4 yıl süreyle uygulayacakları "Delice Eylem Planı" kapsamında Bursa, Yalova ve Mustafakemalpaşa'da toplam 3 bin dekar alanda 30 bin yabani zeytin aşılaması yapacaklarını belirterek, bozuk orman alanlarındaki yabani zeytinleri aşılayarak orman köylülerinin kullanımına sunacaklarını bildirdi.


 

 

 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, kırsal kalkınmayı artırmayı hedefleyen Orman ve Su İşleri Bakanlığı, ülkenin mevcut zeytin üretim potansiyelini artırmak amacıyla yabani zeytinliklerin aşılanmasına yönelik Delice Eylem Planı'nı hazırladı.

Yabani zeytinleri ekonomiye kazandırmak için harekete geçen Orman Genel Müdürlüğü, Bursa, Yalova ve Mustafakemalpaşa'da bozuk orman alanlarının iyileştirilmesi kapsamında deliceleri aşılamaya başladı.

Eylem planı kapsamında bu yıl Bursa'da bin 500 dekarda 15 bin, Yalova'da bin dekarda 10 bin, Mustafakemalpaşa'da 500 dekarda 5 bin adet olmak üzere toplam 3 bin dekar alanda 30 bin delice aşılamasının tamamlanması hedefleniyor.

Orman köylüsüne yeni bir gelir kapısı açtıklarını vurgulayan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Bozuk orman alanlarının rehabilitasyonu kapsamında başlattığımız deliceleri aşılama çalışmalarına hız verdik. Eylem planı kapsamında Bursa, Yalova ve Mustafakemalpaşa'da toplam 3 bin dekar alanda 30 bin yabani zeytin aşılama çalışması yapacağız ve bu yabani zeytinleri kura ve sertifika ile orman köylülerimizin hizmetine sunacağız. Aşılanan zeytin ağaçları eşit ve adil bir şekilde yapılacak kura çekimi ile köylülere dağıtılacak. Böylece bozuk orman alanlarının iyileştirilmesini sağlamış olacağız. Bursa'da zeytin üretiminin artmasıyla hem köylümüzün gelirine katkı sağlayacağız hem de orman köylümüzü kalkındıracağız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.