SON DAKİKA
Hava Durumu

Hükümet kamu işçilerine yapılacak zam teklifini açıkladı

Kamu işçisinin zam maratonu başladı. Yüz binlerce kamu çalışanının gözü toplu iş sözleşmesinde. Türk-İş, taşeron işçilerin de s

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2019 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2019 16:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hükümet kamu işçilerine yapılacak zam teklifini açıkladı
Kamu işçisinin zam maratonu başladı. Yüz binlerce kamu çalışanının gözü toplu iş sözleşmesinde. Türk-İş, taşeron işçilerin de sözleşme kapsamına alınmasını istedi... Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk merakla beklenen teklifi açıkladı. Hükümet, 3 bin 500 liradan az alan kamu işçisinin ücretinde 60 lira artış, tüm işçilere 2019'un ilk 6 ayı için %5, ikinci 6 ayı için %4 zam önerdi.
Kamuda çalışan yaklaşık 200 bin işçinin 2019-2020 döneminde alacağı ücret zammının belirleneceği Toplu İş Sözleşmeleriyle ilgili ikinci toplantı bugün yapılacak. Hükümetin bu toplantıda, Türk-İş'in tüm kamu işçilerine seyyanen brüt 300 lira zam, ilk altı ay yüzde 15, ikinci, üçüncü ve dördüncü altı aylarda enflasyon artı 3 puan refah payı talebine karşı zam teklifini sunması bekleniyor. Karayolları, demiryolları, il özel idareleri, şeker fabrikaları ve elektrik üretim santralleri başta olmak üzere kamudaki yaklaşık 200 bin işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmelerinin yürürlük sürelerinin dolması üzerine hükümet ve Türk-İş, yeni sözleşme için geçen hafta masaya oturmuştu.
TARAFLAR İKİNCİ KEZ BİR ARAYA GELDİ
Tarafların Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ev sahipliğinde bugün saat 15.00'te ikinci kez bir araya geldi. Toplantıda hükümet Türk-İş'in talebine karşı zam teklifini sundu. Hükümetin teklifi 2019'un ilk altı ayı için yüzde 5, ikinci altı ay için yüzde 4 oldu. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay yaptığı açıklamada, "3500'ün altında ücret alanlara 60 TL, ilk 6 ay yüzde 5, ikinci 6 ay yüzde 4 enflasyon teklif edildi. Biz de sayın Bakan'a teşekkür ettik" dedi. Bundan sonra taraflar arasındaki görüşmeler, zam oranı üzerinden yürüyecek. Kamu işçilerine yapılacak zammı memurlar ve özel sektör çalışanları da yakından takip ediyor. Çünkü bu anlaşma memur ve özel sektör çalışanlarının toplu sözleşmelerinin çerçevelerini belirlemesi açısından da önem taşıyor. (cnnturk.com)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.