SON DAKİKA
Hava Durumu

IŞİD bebe konfeksiyonunu vurdu

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2014 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2014 11:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
IŞİD bebe konfeksiyonunu vurdu
IŞİD, BEBE KONFEKSİYONCULARINI DA VURDUDünyanın 3 kıtasındaki çocukları giydiren bebe konfeksiyoncularına Orta Doğu ve Ukrayna’daki iç savaşların ardından IŞİD de bir darbe vurdu. 3 kıtaya ürün pazarladıklarını ifade eden Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici İş Adamları Derneği (BEKSİAD) Başkanı Halil Atalay, 3 kıtadaki bebe ve çocuk konfeksiyonunun yüzde 60’ını karşıladıklarını belirterek, “Türkiye'nin çocuk ve bebe konfeksiyonu üretiminin yüzde 80'i Bursa’da yapılıyor. 6 aydır dünya üzerinde yaşanan kaos bizim sektöre de yansımış durumda. Piyasalardaki bu tür tıkanıklıkların kabuk değiştirmek için faydalı olacağını düşünüyorum. Bu süreci kendimizi yenileme fırsatına çevirebiliriz. Sektör bu süreçte aynaya bakma ihtiyacı duyuyor ve ihtiyaçlara göre kendini yeniliyor. Biz umutluyuz. Çalışmalarımızı hız kesmeden devam ediyoruz” diye konuştu.
Yaşanan kargaşanın kendilerini ister istemez etkilediğini ifade eden Atalay, daha fazla sıkıntıya girmemek için ihracatları genellikle peşin yaptıklarını söyledi. İhracatın yüzde 80’ini Laleli üzerinden yaptıklarını ifade eden Atalay, “Şu anda savaş olan bölgelerde hayat tamamen durdu. Oradaki firmalar mal almak için gelmiyor. Krizin yaşandığı bölgelerden gelenler ise genellikle Laleli üzerinden geldiği için bir sıkıntımız olmuyor. Şu anda açık hesap çalışan firma yok” açıklamasını yaptı.
“YENİ YILDAN UMUTLUYUZ”
Kurban Bayramı'ndan sonra yaşanan sıkıntıların biraz olsun hafifleyeceğini belirten Atalay, “Bayram sonrasında ufak kıpırdamalar bekliyoruz. Rusya ve Ukrayna’daki belirsizliğin de yılbaşına kadar bitmesiyle beraber yine eski günlerdeki ihracat rakamlarını yakalayacağımızı umuyorum çünkü hepimiz hazırlıklara başladık. Bir sonraki sezonun ilk bahar ve yazlık kıyafetlerini bile hazırlamış durumdayız. İnşallah bu sıkıntıyı atlatacağız çünkü artık Bursa’daki firmalar öyle eskisi gibi merdiven altı çalışan firma değil. Hepsi kurumsal kimliğe kavuştu ve sağlam adımlarla ilerliyor” diye konuştu.
“HERKES VERGİSİNİ VERDİKTEN SONRA SIKINTI YOK"
Yaşanan sıkıntı ile birlikte Suriye’den gelen üretici firmaların Bursa’da faaliyet gösterdiğini ifade eden Atalay, “Şu anda Bursa’daki yerli üretici firma sayısında bir değişiklik yok. Belki açılan-kapan firmalar vardır ama kayıtlı şirketlerde pek eksilme yok. Suriye’den gelen üreticiler de kendi ekmeğini kazanmaya çalışıyor. Bizim açımızdan onların üretim yapmasında sıkıntı yok. Tabii ki merdiven altı olmayıp kayıtlı oldukları müddetçe çünkü serbest piyasa, herkes vergisini veriyor” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.