SON DAKİKA
Hava Durumu

Kamu İhale Kurumu Başkan Yardımcısı Aydın:

"Elektronik ortamda da çalışmalarımız sürüyor. Vatandaşlarımız, Türkiye'nin dört bir yanındaki ihalelere ilişkin bilgilere bulundukları

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2015 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2015 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
"Elektronik ortamda da çalışmalarımız sürüyor. Vatandaşlarımız, Türkiye'nin dört bir yanındaki ihalelere ilişkin bilgilere bulundukları yerlerden rahatlıkla ulaşabilecek"dedi.

 

 

Kamu İhale Kurumu Başkan Yardımcısı Mehmet Aydın, elektronik ortamda hazırlıklarını sürdürdükleri çalışma doğrultusunda, vatandaşların Türkiye'nin dört bir yanındaki ihalelere ilişkin bilgilere bulundukları rahatlıkla ulaşabileceğini bildirdi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasından (BTSO) yapılan yazılı açıklamaya göre, odanın hizmet binasında 16. Meslek Komitesi öncülüğünde "Kamu İhale Kanunları Uygulamaları" konusunda seminer verildi.

Seminerde konuşan Aydın, geçen yıl 124 bin civarında kamu ihalesi gerçekleştiğini ve yaklaşık 114 milyar liralık kamu alımı yapıldığını belirtti.

Bunun da gayrisafi yurt içi hasılanın yüzde 7'sine denk geldiğine dikkati çeken Aydın, şunları kaydetti:

"Bütçenin yüzde 1'ini yönlendiren bir kurumuz. Bu noktada saydamlık, şeffaflık, rekabet, eşit muamele ve kaynakların verimli kullanılması gibi kavramlar temel kurallarımızı oluşturuyor. Avrupa Birliği (AB) İlerleme Raporu'nda, Türkiye'nin kamu ihale süreçlerindeki şeffaflaşma ve fırsat eşitliği konularındaki gelişmelere yer verildi. Elektronik ortamda da çalışmalarımız sürüyor. Vatandaşlarımız, Türkiye'nin dört bir yanındaki ihalelere ilişkin bilgilere bulundukları yerlerden rahatlıkla ulaşabilecek. Geçmişte ihale süreçlerinin uzun sürmesinden ötürü şikayetler vardı. Bu süreyi de ortalama 15-16 güne kadar indirdik."

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran ise Türkiye ekonomisine yön veren illerden Bursa'da, üyelerine dönük hizmetlerini sürdürdüklerini ifade etti.

Duran, "Firmalarımıza yenilikleri yakın takip etmeleri ve karşılarına çıkan fırsatları değerlendirebilmeleri konusunda ihtiyaç duydukları bilgilere, alanında uzman isimlerden ulaşabilecekleri etkinliklerimizi sürdürüyoruz. Bugünkü toplantının da üyelerimiz açısından son derece faydalı geçeceğine inanıyorum" ifadesini kullandı.

Daha sonra, Kamu İhale Kurumu Daire Başkan Vekili Bünyamin Susar, katılımcılara bilgiler verdi.

Seminerin sonunda BTSO 16. Meslek Komitesi Başkanı Süleyman Uzun, konuşmacılara çini hediye etti.

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.