SON DAKİKA
Hava Durumu

Otomotiv sektörü yeni rekora hazırlanıyor

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Genel Koordinatörü Hayri Erce, otomotiv sektöründe Avrupa pazarlarındaki toparlanmanın devam ettiğini belir

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2018 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2018 18:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Otomotiv sektörü yeni rekora hazırlanıyor
Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Genel Koordinatörü Hayri Erce, otomotiv sektöründe Avrupa pazarlarındaki toparlanmanın devam ettiğini belirterek, "İhracat ve üretim açısından rekorların kırıldığı geçen seneden bir miktar daha iyi bir yıl olma ihtimali çok yüksek." dedi.
Erce, "Bursa OtoShow 2018" kapsamında geldiği kentte, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2017'nin ihracat ve üretim açısından verimli geçtiğini ancak iç pazar satışlarının 2016'nın yüzde 2 civarında gerisinde kaldığını söyledi. Türkiye'nin en büyük ihracat pazarının Avrupa olduğunun altını çizen Erce, "Avrupa'daki toparlanmaya paralel olarak bizim ihracatımızda bir artış oldu. Türkiye'de devreye giren yeni ürünlerin de Avrupa pazarlarında kabul görmesi sayesinde ihracatımızı geçen yıl 1 milyon 333 bin adetle rekor seviyede kapattık." diye konuştu. Erce, geçen yıl 28,5 milyar dolar ihracat gelirinin elde edildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: "İhracattaki bu iyi performansa paralel olarak da üretimimizi yüzde 12'lik bir büyümeyle 1 milyon 670 bin civarında üretimle kapattık. Bunlara ek olarak da yıllardır dış ticaret fazlası veren otomotiv sektörü hem ihracatta birinci sektör olma konumunu devam ettirdi hem de 6,5 milyar dolar gibi rekor bir dış ticaret fazlası vererek 2017'yi kapadı. 2017'ye baktığınız zaman iç pazarda bir miktar geri kalmakla beraber toplam otomotiv sektörü açısından iyi bir yıl oldu diyebiliriz. 2017, gerek üretim gerek ihracat gerekse dış ticaret fazlası yönünden rekor bir yıl oldu. " (AA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.