SON DAKİKA
Hava Durumu

Sırbistan'dan BTSO'ya 'işbirliği' ziyareti

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı (BTSO) ziyaret eden Sırbistan Vojvodina Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bosko Vucurevic, Sırbistanlı firm

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2018 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2018 19:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Sırbistan'dan BTSO'ya 'işbirliği' ziyareti
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı (BTSO) ziyaret eden Sırbistan Vojvodina Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bosko Vucurevic, Sırbistanlı firmaların Endüstri Zirvesi’nde Bursalı firmalarla yeni işbirliklerine imza attığını söyledi.
BTSO’nun kentin ticaret hacmini artırmaya dönük örnek projeleri sonuç vermeye devam ediyor. Sırbistan’ın ikinci büyük şehri olan Vojvodina’nın Ticaret ve Sanayi Odası heyeti BTSO’yu ziyaret etti. Nisan ayında BTSO ile Vojvodina Ticaret ve Sanayi Odası ile yapılan protokolün ardından ilk defa Bursa’ya gelen heyeti BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Alparslan Şenocak ve Osman Nemli ile Meclis Başkan Yardımcısı Murat Bayizit ağırladı.
SIRBİSTAN VE BURSA İŞBİRLİĞİ ARTIYOR
BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak, Türkiye’nin üretim üssü Bursa’nın ihracat odaklı sanayi alt yapısıyla ülke ekonomisinin büyümesinde lokomotif görev üstlendiğini söyledi. Bursa’nın dünyadaki 121 ülkeden daha fazla ihracat yapma başarısına sahip olduğunu kaydeden Şenocak, Sırbistan ile Bursa arasındaki ticaret hacminin güçlendiğini vurguladı. 260’ın üzerinde Bursalı firmanın Sırbistan ile ticaret yaptığını hatırlatan Şenocak, “Geçtiğimiz hafta Bursa’da Odamız ve TÜYAP işbirliğiyle Endüstri Zirvesi’ni gerçekleştirdik. Uzay Havacılık ve Savunma, Makine ve Raylı Sistemler UR-GE projelerimiz kapsamında Sırbistan’dan 30’dan fazla firma temsilcisini firmalarımızla buluşturduk. Fuar ve alım heyeti organizasyonları sayesinde ülkeler arasındaki işbirlikleri her geçen dönem artıyor., BTSO olarak bizler de düzenlediğimiz organizasyonlarla iş dünyamızın ihracat odaklı büyümesine katkı koymaya devam edeceğiz.” dedi.
İHRACATA BURSA İMZASI
BTSO Meclis Başkan Yardımcısı Murat Bayizit, Bursa’nın makine, tekstil, otomotiv gibi sektör gruplarında ciddi bir üretim ve ihracat deneyimine sahip olduğunu söyledi. BTSO’nun da 42 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin en büyük ticaret ve sanayi odalarından birisi olduğunu ifade eden Bayizit, “Bursa, Türkiye’nin ihracatının yüzde 10’unu tek başına gerçekleştiriyor. BTSO’nun yürüttüğü UR-GE, Küresel Fuar Acentesi ve Ticari Safari Projelerinin de dış ticaret hacminin yükselmesinde ciddi katkısı var.” diye konuştu.
“BURSA İLE İŞBİRLİĞİNE DEVAM EDECEĞİZ”
Sırbistan Vojvodina Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bosko Vucurevic, Endüstri Zirvesi sebebiyle Bursa’da bir dizi temaslarda bulunduklarını söyledi. Sırbistan firmalarının özellikle Endüstri Zirvesi’ne özel bir ilgi gösterdiğini kaydeden Vucurevic, “Geçtiğimiz sene zirveye katılan 60 firmanın 43’ü iş bağlantısı kurmuştu. Bu yıl da firmalarımız Endüstri Zirvesi’nde yerini aldı. 20’nin üzerinde Sırbistanlı firmamızın iş bağlantıları kurduğunu öğrendik. Türkiye’nin marka şehirlerinden olan Bursa ile yeni ticari işbirlikleri kurmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. (Bülten)

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.