SON DAKİKA
Hava Durumu

Sözleşmeli personele 'kadro' müjdesi

18 bin sözleşmelinin kadroya alınması için yeni bir çalışma başlatılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2012 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2012 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
18 bin sözleşmelinin kadroya alınması için yeni bir çalışma başlatılıyor.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın belediyelerdeki sözleşmeli personelin kadroya alınmasına yönelik çalışma yapılması için talimat verdiği bilgisini, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'ten aldıklarını bildirdi.

MÜJDE KIZILCAHAMAM KAMPI'NDA GELDİ

Gündoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, konfederasyon olarak yürüttükleri çalışmalarla kamudaki sözleşmeli personelin kadro sorununu çözdüklerini savundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile 20 Eylül'de görüştüklerini hatırlatan Gündoğdu, bu görüşmede Başbakan Erdoğan'a kadro alamayan sözleşmeli personelin kadroya alınması talebini bir kez daha ilettiklerini ve konunun en kısa sürede çözülmesine yönelik beklentilerini dile getirdiklerini ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile 1 Kasım'da yaptıkları görüşmede, konunun önemine dikkat çektiklerini ve Başbakan Erdoğan ile bir kez daha görüşülmesini istediklerini aktaran Gündoğdu, bu girişimler sonrasında, belediyelerdeki sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine yönelik müjdeyi, AK Parti'nin Kızılcahamam Kampı'nda aldıklarını bildirdi.

Gündoğdu, şunları kaydetti:

"Sözleşmelilerin kadro sorununu her platformda dile getirdik. Daha önce, Memur-Sen'in 4. Olağan Genel Kurulu'nda sözleşmelilerin kadroya alınmasını Başbakan Erdoğan'dan istemiş ve müjdeyi o salonda almıştık. Ancak, bazı sözleşmeli çalışanlarımız o zaman kapsam dışında kalmıştı. Biz, bu sözleşmelilerin kadro sorununu Başbakanımıza ve ilgili bakanlarımıza taşımaya devam ettik. Başbakan Erdoğan'ın belediyelerdeki sözleşmeli personelin kadroya alınmasına yönelik çalışma yapılması için talimat verdiği bilgisini, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Faruk Çelik'ten aldık. Ancak, TRT, Gençlik ve Spor Bakanlığı gibi halen sözleşmelilerin çalıştığı kurumlarımız var. Bu çalışanlarımızın kadro sorunu da takibimizdedir. En kısa zamanda bu sorunları da çözmek istiyoruz."

BAŞBAKAN TALİMAT VERMİŞTİ

Yerel yönetimlerdeki 17 bin 800 sözleşmeli personelin yanı sıra diğer kamu kuruluşlarında çalışan sözleşmeli personel için de çalışma yapılması talimatını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiğini dile getiren Çalışma Bakanı Faruk Çelik, "Biz de bakanlık olarak bu çalışmayı tamamladık. İlk Bakanlar Kurulu toplantısında bu konuda hazırladığımız raporu sayın Başbakan'a sunacağım. Kendileri onaylarsa biz hızla yasal düzenlemeyi TBMM'ye göndereceğiz" dedi. Çalışanlarının bir kısmı sözleşmeli olup da kadroya alınması planlanan kuruluşlar arasında, yerel yönetimler, belediyeler, TRT gibi birçok kamu iktisadi kuruluşları da bulunuyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.