SON DAKİKA
Hava Durumu

Taşeron işçilere mahkeme şoku

Bursa’nın Orhaneli ilçesindeki EÜAŞ’a ait termik santralde çalışan taşeron işçilerin, ‘asıl işi yapan muvazaalı işçi’ sayılmaları için

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2014 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2014 12:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Taşeron işçilere mahkeme şoku
Bursa’nın Orhaneli ilçesindeki EÜAŞ’a ait termik santralde çalışan taşeron işçilerin, ‘asıl işi yapan muvazaalı işçi’ sayılmaları için açtıkları dava reddedildi.
Orhaneli Termik Santrali’nde çalışan 191 işçinin, santraldaki kadrolu işçilerle aynı görevi yaptıkları iddiasıyla Tes-İş Sendikası kanalıyla Asliye Hukuk Mahkemesi’ne açtıkları muvazaa davası reddedildi. Daha önce aynı işyerinde taşeron olarak çalışan 10 işçinin açtıkları davanın emsal teşkil edeceği ümidiyle mahkemeye başvuran son 191 işçi, aldıkları ret kararıyla şoke oldu. Yargıtay 22. Hukuk Dairesi tarafından 5 Haziran 2014 tarihinde, muvazaalı işçi sayılıp hukuk davasını kazanan taşeron işçiler 1 yıllık geriye dönük bütün hakları ödenmiş, işçiler 1 yıl çalışma süresi karşılığı olarak ücret farklarını almıştı.
Tes-İş Sendikası Bursa Şubesi Başkanı Besim Mestan, “Bu kararı kabul etmemiz mümkün değildir. Daha önce hem yargının onamış olduğu, hem de bilirkişi raporlarıyla sabitlenmiş, ispatlanmış olan bu çalışmanın mahkemece reddedilmiş olmasını anlamakta zorlanıyorum. Bu şekilde insanların geleceği ile oynanıyor. Yargının aynı iş yerinde, aynı konuya ilişkin ayrı iki karar vermesi hukuk sisteminin geldiği noktayı ortaya koymaktadır. Arkadaşlarımızla ilgili hukuki mücadelemiz sonuna kadar sürecektir” dedi.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.