SON DAKİKA
Hava Durumu

TOYOTA bu yıl 40 bini geçmek istiyor

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2013 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2013 18:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
TOYOTA bu yıl 40 bini geçmek istiyor
Türkiye Toyota Pazarlama ve Satış AŞ Operasyon Direktörü İsmail Ergun, Toyota olarak geçen yıl elde ettikleri 40 bin satış rakamını bu yıl aşmayı hedeflediklerini söyledi.
Bursa Oto Show'a katılan otomotiv markaları, yeni kampanyalarını ve araçlarını müşterilerine tanıtıyor. Türkiye Toyota Pazarlama ve Satış AŞ Operasyon Direktörü İsmail Ergun, otomobil pazarında binek ve ticari araçların bu yılı geçen yılın üzerinde kapatacağını ancak otomobil piyasasında son dönemde yavaşlama olduğunu kaydetti.
Toyota olarak bu yıl geçen seneden daha fazla satışa ulaşmayı arzuladıklarını söyleyen Ergun, 40 bin 58 satış rakamını bu yıl aşmayı istediklerini belirterek, "Önümüzdeki senede 50 bin adet satma hedefimiz var. Yeni modellerimiz bu senenin yarısından sonra geldiği için adedimiz 40 bin civarında. Önümüzdeki yıl aynı modellerle hizmet vereceğimiz için 50 bin civarında olacak. Özellikle özel alım koşulları sunuyoruz. Ekim ayında '100 TL peşinle şimdi al, mayısta öde kampanyası' çok ciddi talep gördü. 25 bin başvuru aldık. Yetişmekte zorlanıyoruz. Çok iyi talep gördüğü için kasım ayında devam edeceğiz" dedi.

"HURDA TEŞVİKİ SEKTÖRE DESTEK OLUR"
Ergun, hükümetin hurda teşviki uygulaması konusunda açıklamalarda bulunarak, "Böyle bir teşvik çıkarsa sektöre destek olur. Biz de bu fikri destekliyoruz. Toyota, bu konuda hassasiyet gösteren bir firma. 14 senedir 5 milyonu aşkın hibrit araç ürettik. Eski arabaların hurda teşviki ile pazardan çekilmesi ve karbondioksit salınımı daha düşük araçların artmasıyla hem çevre hem de tüketiciler açısından faydalı olacağını sanıyorum" şeklinde konuştu.
Avrupa'daki otomotiv sektöründe vergi sisteminin farklı olduğunu, Türkiye'de de farklı bir vergilendirme konusunda çalışıldığını hatırlatan Ergun, "Avrupa'da vergi sistemi karbondioksit salınımına göre. Daha yüksek karbondioksit salınımı olanlar, daha yüksek vergi ödüyor. Ülkemizde ise vergilendirme motor büyüklüğüne göre yapılıyor. Hükümetin bu konuda büyük çalışmalarının olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla ileriye dönük vergi sisteminde karbondioksit salınımının dikkate alınması ile ilgili vergi çalışmalarının yapıldığı konusunda bilgi sahibiyiz" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.