SON DAKİKA
Hava Durumu

420 milyon liralık destek ödemeleri başladı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Üreticilerimize yaklaşık 420,5 milyon liralık destek ödemelerine bugün başlıyoruz." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2021 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2021 14:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
420 milyon liralık destek ödemeleri başladı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, çiftçilerin beklediği haberi verdi.

Bakan Pakdemirli, toplamda 420 milyon 412 bin destek ödemelerine bugün başlanacağını açıkladı.

KALEM KALEM YAPILACAK ÖDEMELER

Bakan Pakdemirli Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, üreticilere yapılacak yaklaşık destek ödemelerine bugün başladıklarını belirterek, "Hububat, baklagil ve dane mısır fark ödemesi desteği kapsamında 15 ilde 18 bin 787 üreticimize 57 milyon 892 bin 611 lira,

çay budama tazminatı kapsamında 302 milyon 215 bin 668 lira,

çay budama masrafı kapsamında 4 milyon 353 bin 78 lira,

bitki karantinası desteği kapsamında 600 işletmeye 24 milyon 251 bin lira,

AR-GE desteği kapsamında 48 projeye 8 milyon 26 bin lira,

Hayvan Genetik Kaynaklarını Koruma desteği kapsamında 10 projeye 3 milyon 325 bin lira olmak üzere toplamda 420 milyon 412 bin liralık destekleme ödemesi bugün üreticilerimizin hesaplarına aktarılacaktır." dedi.

TARIMDA ÜRETİCİ DESTEĞİNİN KAPSAMI

Pakdemirli, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, hububat, baklagil ve dane mısır fark ödemesi desteği kapsamında Adıyaman, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Edirne, İzmir, Karaman, Kırşehir, Manisa, Nevşehir, Samsun, Sivas, Uşak ve Yozgat'ta 18 bin 787 üreticiye 57 milyon 892 bin 611 lira ödeneceğini bildirdi.

Tarımda üretici desteğinin kapsamı çok geniş. Bu desteklerin amacı tarım ve hayvancılığı geliştiirken ileriye yönelik hedeflerin de gerçekleşmesini sağlamak.

Desteklerden yararlanmak için e-Devlet'ten başvuru yapıldı. Desteklerden yararlanma şartlarını yerine getirenlere ödemeleri başlatılıyor.

DESTEK TÜRLERİ

Tarımsal destekle alan bazlı destekler, biyolojik ve biyoteknik mücadele, hayvancılık desteklemeleri, arıcılık, aşı desteği olarak detaylandırılıyor. Bitkisel üretim yapan küçük işletmelere, fındık alan bazlı gelir, iyi tarım uygulamaları desteği, mazot, gübre ve toprak analizi, organik tarım desteği, toprak analizi desteği giriyor.

Biyolojik ve biyoteknik mücadele desteği kapsamında biyolojik ve biyoteknik mücadele, açık alanda paket toplamı örtü altı paket toplamı dahil.

Diğer tarımsal amaçlı desteklerde çatak desteği, geleneksel zeytin bahçeleri, sertifikalı fidan üretim desteği, sertifikalı fidan/fide, tarımsal yayım ve danışmanlık, yurtiçi sertifikalı tohum kullanımı, yurtiçi sertifikalı tohum üretimi ve fark ödemesi destekleri var.

Hayvancılık desteklemelerine ise hayvancılık desteklemeleri anaç koyun-keçi desteği dahil.

Arıcılık destekleri kapsamına arıcılık, arılı kovan bombus arısı destekleri giriyor.

Aşı desteğinde ise brucellosis (büyükbaş), brucellosis (küçükbaş), şap aşısı (büyükbaş) şap aşısı (küçükbaş) çeşitleri var.

Atık desteği, besilik erkek sığır oesteğini kapsıyor.

Buzağı desteği buzağı desteği, buzağı desteklemesi, dondurulmuş sığır sperması, malak desteği, çiğ sütün değerlendirilmesi, GAP-DAP-KOP-DOKAP hibe desteği, hastalıktan ari işletme destek kapsam dahilinde.

Hayvan başı ödeme, anaç manda, damızlık koç teke yetiştiriciliği, ıslah amaçlı süt içerik analizini içeriyor.

HAYVAN GENETİK KAYNAKLARINA YÖNELİK DESTEK DE VAR

Desteklerden Hayvan Genetik Kaynakları, Arı Koruma, Büyükbaş Koruma, Damızlığa ayrılan manda yavrusu, Damızlık Erkek Materyal, Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı, Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı, Halk Elinde Manda Islahı, Küçükbaş Koruma, Sığır Pedigrili Koruma, Hayvan Hastalığı Tazminatı Desteği şeklinde sıralanıyor.

DİĞER DESTEKLER

İpek böceği, 1.sınıf yaş koza, damızlık koza, tohum, küçükbaş soykütüğü destekemesi, onaylı süt çiftliği desteği, programlı aşı uygulamaları, su ürünleri, sürü büyütme ve yenileme desteği, sürü yöneticisi istihdam desteği, süt primi, tiftik üretim ve yem bitkileri destekleri de diğer tarım üretici destekleri arasında yer alıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.