SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursalı tekstilciler Fransa'dan döndü

Türkiye'nin ihracata dayalı kalkınma hedefleri doğrultusunda "Küresel Fuar Acentesi Projesi"ni hayata geçiren Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Bursa iş dünyası temsilcilerini, tekstil sektöründeki yenilikleri ve iş birliği fırsatlarını araştırmak üzere gittikleri Fransa'nın başkenti Paris'ten döndü. Heyette, Bursa Valisi Münir Karaloğlu (sağ2), Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe (sağ3), BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay (sol2) de yer aldı. ( Bursa Ticaret ve Sanayi Odası - Anadolu Ajansı )

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2016 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2016 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursalı tekstilciler Fransa'dan döndü
Bursa iş dünyası temsilcilerini, tekstil sektöründeki yenilikleri ve iş birliği fırsatlarını araştırmak üzere gittikleri Fransa'nın başkenti Paris'ten döndü.
 

 

Odadan yapılan yazılı açıklamaya göre, Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında Texworld ve Premiere Vision fuarlarına BTSO üyelerinin katılımı sağlandı. Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Emin Akça ve beraberindekiler, Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil tarafından büyükelçilik konutunda ağırlandı. Karaloğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, Bursalı firmaların fuarlardan önemli iş bağlantılarıyla döneceğine inandığını kaydetti. Burkay da Bursa'nın son dönemde gerçekleştirdiği atılımla kabuk değiştirmeye başladığını belirtti. Kentin ortaya koyduğu sinerji ile hedeflerine emin adımlarla yürüdüğünü vurgulayan Burkay, "Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezimiz ile nitelikli kumaşların üretiminde önemli bir aşama kaydedeceğiz" ifadesini kullandı. BTSO heyetine, Paris Ticaret Ataşesi Özlem Nudralı eşlik etti. Birlik Başkanı Norbert Blanc, Türkiye ile Fransa arasındaki ticari ilişkilerin özellikle son 20 yılda gelişim gösterdiğini bildirdi. Tekstil sektöründe ortak çalışmalar yapabileceklerini belirten Blanc, Bursalı firmaları yakından tanımak ve yeni işbirliklerinin kapısını aralamak istediklerini kaydetti. Kuş ise Bursa’nın tekstil sektöründe dünyada söz sahibi olan önemli bir merkez olduğunu belirterek, iki ülke arasındaki ticaretin artmasını arzu ettiklerini belirtti.

 

MÜSİAD PARİS ŞUBESİNE ZİYARET

Kuş ve beraberindekilerin Paris'teki bir diğer durağı ise MÜSİAD Paris Şubesi oldu. Bursa iş dünyası temsilcilerini ağırlayan MÜSİAD Paris Şube Başkanı Hakan Kalaycı, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin istenen düzeyde olmadığına dikkati çekti. BTSO ile iş birliği içinde profesyonel bir ekiple Fransa pazarına ilişkin detaylı bir çalışma yapmayı öneren Kalaycı, "Bursalı firmalarımızı Paris’te daha fazla görmek isteriz. Yapacağımız ortak çalışmalarla BTSO üyelerini buradaki iş dünyası temsilcileriyle doğrudan görüştürebiliriz" görüşünü aktardı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.