SON DAKİKA
Hava Durumu

Enflasyonla Mücadele Timi geliyor

Üretim ve ihracatı artırarak enflasyonda kalıcı düşüş sağlamayı hedeflediklerini belirten Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, fahiş fiyat uygulayanlar için Enflasyonla Mücadele Timi kurulacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2022 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2022 17:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Enflasyonla Mücadele Timi geliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı'nda konuştu.

Enflasyonun, Türkiye'de ve dünyada uzun süre boyunca konuşulacak önemli bir problem olduğunu belirten Bakan Nebati, "Üretim ve ihracatı artırarak enflasyonda kalıcı düşüşü sağlayacağız. Enflasyonu etkileyebilecek tüketici kredilerine karşı makro tedbirleri uygulamaya alıyoruz" dedi.

Fahiş fiyat uygulayanlar için gerekli adımlar atılacak

Her alanda yeni tedbir paketleri sunulacağını belirten Bakan Nebati, enflasyon ile mücadele çalışmalarının fiyatlara yansıtılıp yansıtılmadığı noktasında da gerekli adımların atılacağını söyledi:

"Enflasyonla mücadele timi kuruyoruz. Fiyatların daha sıkı bir şekilde denetlendiği bir sistem olacak. Kârınızla, ticaretinizle alıp veremediğimiz yok. Vergi Denetim Kurulu'ndaki müfettişlerimiz ve Gelir İdaresi'ndeki denetleyicilerimizle birlikte fahiş fiyat uygulayanlara karşı özel tim oluşturuyoruz. Arz talep dengesiyle uyuşmayan fiyat hareketleriyle ilgili her türlü enstrümanı ilgili bakanlıklarımızla yasal zaman zemin dahilinde kullanacak ve yanlış yapanlarla ilgili en sert tedbirleri alacağız. Önce fiyatı yükseltip sonra kampanya ile indirilmesinin 1 Mart'tan itibaren önüne geçmiş olacağız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.