SON DAKİKA
Hava Durumu

EPDK'dan elektrik fiyatları açıklaması!

EPDK, "Belirlediğimiz tarifeler dışında şirketler kendi inisiyatifleriyle faturalarda oynama ya da zam yapamazlar" açıklamasını yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2022 09:06
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2022 09:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
EPDK'dan elektrik fiyatları açıklaması!

Son günlerde elektrik tarifeleri ile ilgili dağıtım şirketlerine yönelik iddialar konusunda Enerji Piyasası Düzenleme Kurulundan (EPDK) açıklama geldi.

EPDK, "Dağıtım şirketi elektrik satışı yapmaz, kargo işi yani taşımacılık ile görevlidir" dedi. Kurul tarafından yapılan açıklamada "Tüketicilere elektriği dağıtım şirketi değil tedarik şirketleri satar. Tarifeyi de EPDK belirler" denildi.

Bu tarifeler dışında şirketlerin kendi inisiyatifleri ile faturalarda oynama ya da zam yapma yetkilerinin olmadığı vurgulandı.

"Yüzde 330 ile 546 oranında kar yapıldığı iddiası doğru değil"

Dağıtım şirketlerinin kar oranının net kar marjı ile sınırlandırıldığı bu oranın yüzde 2,38 olduğu anlatıldı. Ayrıca, sosyal medyada yer alan gerçekle ilgili olmayan haber ve açıklamalara da dikkat çekildi.

Kurul, "Yani iddia edildiği gibi 32 kuruşa elektrik satın alınarak astronomik düzeyde kar elde edilmesi kesinlikle söz konusu olamaz, görevli tedarik şirketlerin yüzde 330 ile 546 oranında kar yaptığı şeklindeki bilgi doğru değildir" dedi.

EPDK, açıklamasında, "Devlet sübvansiyonu ile görevli tedarik şirketleri vatandaşlarımıza daha ucuza elektrik satmaktadır. Şirketlerin EPDK'nın belirlediği oranların üzerinde kar etmesi ise mümkün değildir. 2022 yılında Elektrik Üretim Anonim Şirketinin görevli tedarik şirketi ve dağıtım şirketlerine satmayı düşündüğü yaklaşık 60 milyar kilovat saatlik elektrik enerjisini piyasa fiyatı olan 150 kuruş yerine 32 kuruya satarak nihai tüketicileri yaklaşık 70 milyar lira desteklemektedir" sözlerine yer verdi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.