SON DAKİKA
Hava Durumu

Her haneye ucuz gaz, gençlere ÖTV'siz telefon

Karadeniz gazının martta sisteme girişiyle, her bin liralık faturanın 125 liralık kısmının alınmaması gündemde. Hükümetin bir diğer müjdesi ise gençlere yönelik olacak. Buna göre gençler 10 bin liralık bir cep telefonu için ÖTV'den muaf tutulacak ve 5 bin lira ödeyecek. Bu muafiyet alınan telefonun üç ya da 5 yıl süreyle elden çıkarılmaması şartı ile uygulanacak.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2023 09:03
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2023 09:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Her haneye ucuz gaz, gençlere ÖTV'siz telefon

Türkiye'den Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre; Hükümet toplumun tüm kesimlerini rahatlatacak projeler üzerinde çalışıyor. Bakanlıklar tarafından çalışmaları yürütülen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile devreye girecek iki önemli çalışma şöyle:

Karadeniz doğalgazının mart ayında sisteme verilmeye başlanmasından sonra bir yıl süreyle vatandaşın evinde kullandığı gazın 25 metreküplük bölümünün ücretsiz verilmesine ilişkin çalışma yapılıyor. Maliyet hesaplamaları sonrasında nihai karar verilecek.

Bir defaya mahsus olmak üzere gençlerin aldıkları telefon ve tablet bilgisayarlar ÖTV'siz satılacak. Ancak gençler aldıkları cihazları üç yıl süre ile satamayacak.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.