SON DAKİKA
Hava Durumu

Eleştirelim ama imeceyi de unutmayalım!

Yazının Giriş Tarihi: 19.02.2022 20:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.02.2022 20:23

Son günlerin değişmez gündemi elektrik ve doğalgaz fiyatları. Yapılan son zamlarla gerçekten faturalar kaldırılamaz hale geldi. Bunda dünyada yaşanan ekonomik buhranın etkisi oldukça fazla! Enerji fiyatlarında önlenemeyen artışlar, elektrik ve doğalgazda dışa bağımlı ülkeleri çok daha fazla etkiliyor şüphesiz. 


Evet, elektrik fiyatları ve doğalgaz faturaları konusunda insanların ve muhalif siyasilerin iktidarı eleştirmesi kadar doğal bir şey olamaz. Herkesin övgü kadar yergi hakkı da vardır ve kullanmalıdır. Zaten birçok platformda da bu zamlar ve enerji fiyatlarıyla ilgili eleştiriler yapılıyor. Eylemlerle insanlar dertlerini anlatıyor ve seslerini iktidara ulaştırmaya çabalıyor. 


Bir yandan bunları yaparken bir yandan da yardımlaşmayı ihmal etmememiz gerekir. Bu ülkede binlerce vakıf ve on binlerce dernek var. Birçok sivil toplum kuruluşu var. Allah aşkına büyük bir iyilik hareketi başlatmak için ne bekliyorlar? Yani vakıftır dernektir ve sivil toplum kuruluşudur bunlar ne için var. 
Siyaset yapmak, bir yerlere nüfuz etmek, rant sağlamak, bir yerlere çökmek dışında ya da adamcılık yapmak dışında bir görevleri yok mu bunların. Bugün tüm imkanlarını iyilik zinciri için kullanmayan dernek vakıf STK ne varsa hepsini atın çöpe gitsin. Kimseye faydası olmayan bu kuruluşlara sağlanan imkanları da sorgulamamızın vaktidir. 


Evet,  bugün toplum olarak güç bir dönemden geçiyoruz ve herkesin ajandasına çok daha fazla ihtiyaç duyduğu bir dönemdeyiz. Bu günlerin çakallarını da iyilerini de not edin. Yarın hepsine gereken muamele için. Tatlı su kurnazlarına bu milletin esaslı bir ders vermesinin zamanıdır. O ders için ajandalara not etmenin de vaktidir. Bugünler geçecek ama yapılan iyilikler de itlikler de unutulmayacak. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.