SON DAKİKA
Hava Durumu

Eleştiri değil hakaret suç!

Yazının Giriş Tarihi: 14.11.2020 22:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.11.2020 22:41

Cumhuriyet Gazetesi saçma sapan bir başlık atmış; “MHP'liler suç duyurusunda bulundu, eleştirmek suç oldu: Kılıçdaroğlu’na fezleke.” Alt başlıkta ise güya konuya daha da açıklık getiriyorlar; “Kılıçdaroğlu’nun, Demirtaş’ın tutukluluğunu, kayyım atamalarını, Yüksek Seçim Kurulu’nu eleştirmesi suç olarak gösterildi.” Gören duyan gerçek zanneder. Algı yönetiminde çığır açıyor, yalan ve saptırmada rekor üstüne rekor kırıyorlar. Emekli bürokratlar okur da küfür eder beklentisi. Üniversite gençlerini kandıracaklar diyeceğim de o eskidendi. Üniversiteliler Cumhuriyet okumuyor artık. 
İşin aslı ise çok başka. Suç duyusu eleştiri yüzünden değil Kılıçdaroğlu’nun hakareti üzerine yapılıyor. Kılıçdaroğlu’nun hâkimlere söylediği “SATILMIŞ” lafı ve yaptığı birçok konuşmadaki suç unsurları yüzünden. 
Aynen şöyle demiş Kemal; 
“Sen hâkim falan değilsin! Açık ve net söylüyorum bunlar Saray'ın satılmış insanlarıdır.”
Bunun ardından MHP’li milletvekilleri suç duyurusunda bulunuyor ve bunun üzerine bir fezleke hazırlanarak Kemal'in dokunulmazlığının kaldırılması isteniyor. Olay bundan ibaret.
Hâkimlerin de bu olaya müdahil olmalarını beklerim doğrusu.
Sen hâkime “SATILMIŞ” diyeceksin ve bu da eleştiri olacak öyle mi? Milletvekili de olsan, böyle bir hakaret karşısında dokunulmazlığın düşürülüp derhal yargılanman gerekir. Milletvekilliği, Ana Muhalefet Partisi Genel Müdürlüğü sana hakaret hakkı vermez!
Bu hakareti ne zaman ve nerede ettiğini ben söylemeyeyim. Kendi borazanlarının yazdığı haberi iktibas edeyim aşağıya:
"Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin hazırladığı 'Arpalık Aile Şirketi' adlı broşürün toplatılması üzerine sert ifadeler kullandı: "Bu broşürü toplatan hakim… Sen hakim falan değilsin açık ve net söylüyorum bunlar Saray’ın satılmış insanlarıdır. Emekli milletvekili olmuş, yetmiyor dört maaş alıyor. Bunu eleştirdik diye Cumhurbaşkanı’na hakaret diyorlar. Bu mahkeme kararların tamamının altında Erdoğan’ın imzası var. Devleti arpalığa dönüştüren Erdoğan’dır. Rüşvet alanları büyükelçi atayan, kişilere 4-beş yerden maaş aldıran da Erdoğan’dır."
Türkçenin bozukluğuna, imla hatalarına bakmayın. Bu aynen onların yazdığı gibi alındığı için öyle. Kendi ayıpları.
Habere iyi bakınca Kemal’in Sayın Başkanımıza da dil uzattığı görülüyor bu arada.
Sonra suç duyurusunda bulunulunca da bunlar sütten çıkmış ak kaşık oluveriyorlar.
Arkasında Biden olduğunu düşündüğü için midir yoksa cahil cesareti mi bilmem.
Aslında bunu bırakacaksın konuşsun. Nasıl olsa kimse takmıyor. Ne var ki Devlete, Başkanına, kurumlarına hâkimlerine dil uzatan için gereğinin yapılması da şart.
Bu densizliğe müsaade edilmemeli. Yoksa tepemize çıkacak bu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.