SON DAKİKA
Hava Durumu

Geç olsa da anlamlı bir ders!

Yazının Giriş Tarihi: 06.07.2022 21:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.07.2022 21:08

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 yıl aradan sonra Bursa’yı ziyaret edecek olması geçtiğimiz iki haftanın en heyecan verici gelişmelerinden biriydi. 
Son olarak 2019’da gelmişti Erdoğan Bursa’ya. Erdoğan’ın her zaman güçlü destek aldığı gönül bağının olduğu Bursa’ya cumhurbaşkanının apayrı bir değer verdiği bilinir. 


Ancak Türkiye açısından çok kritik ve olağanüstü bir başarıyla sonuçlanan NATO zirvesi aynı zamanda oldukça yorucu geçmiş, hemen ertesi günü yapılacak Bursa programına katılacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, rahatsızlığı nedeniyle programı ileri bir tarihe ertelemişti. 


Mitinge saatler kala yapılan bu açıklama Bursa’da hayal kırıklığı oluştursa da özellikle Erdoğan’a sevgi duyan vatandaşları da oldukça üzdü. 
Ve Erdoğan’ın rahatsızlığı bu kesimde endişe duyulmasına da yol açtı. Ülkemizin en tepesindeki ismin sağlık gerekçeleri ile Bursa programını ertelemesi muhalefet ve parti içindeki belli kesimleri tatmin etmemiş olacak ki birçok senaryo da servis edilmeye başlandı. 


Oysa çok önemli bir nedenle, sağlık sorunları nedeniyle ertelenmişti program ve muhalefet ve belli çevrelerin yaptığı algı operasyonu utanç vericiydi. 
Muhalefetin yaptıklarını bir kenara koyarsak, AK Parti’deki belli isimlere yakın olduğu bilinen isimlerin dezenformasyona katılması dikkat çekici bir durum oluşturdu. 


Ancak burada eksikler de oldu tabi. 


AK Parti gereken bilgilendirmeleri yapmakta gecikirken, yine bu dezenformasyon ve algı operasyonlarına karşı gereken açıklamalar düne kadar ne yazık ki yapılmadı. 


Miting alanının dolmayacağı için iptal edilme iddiasından, Bursa’da açılışlarla ilgili Erdoğan’ın tatmin olmadığına kadar onlarca iddia ortada dolaştı durdu. 
Dahası özellikle AK Parti’nin içinde gücü elinden sabun gibi hızla kayan çevrelerin özellikle AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala Bey’e yönelik organize bir algı operasyonuna giriştiklerini de ibretle izledik. 


Tüm bunlara siyasi ağızlardan bir yanıt verilmesi gerekiyordu. Ancak bu süreç uzadı. 
İşte o sessizliği dün AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bozdu. Adab ve edeb dersinin de yer aldığı açıklamada, oldukça ince siyasi göndermelere de yer verdi Gürkan. 


Davut Gürkan’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle; “Bu topraklarda medeniyetimizin değişmez kuralları vardır.
 Bir sağlık konusu olunca "Geçmiş Olsun" denir, şifa temennisinde bulunulur. Üzülerek görüyoruz ki; muhalefet, Cumhurbaşkanımızın sağlık sebebiyle ertelenen Bursa programını bile manipüle etmeye çalışıyor. 

Varın siz yalan ve algı siyasetine devam edin. Biz milletçe tarihi tekerrür ettireceğiz. Bakınız: DODURGA


Temiz siyaset, millet için milletin lehinde siyaset önemli. Çamur siyasetiyle kimsenin bir yere varamayacağı defaten görüldü. 


Yıllardır yapılan tüm algılara rağmen istenenlerin elde edilemediğini de güç sahipleri dahi anladı. O nedenle derdi millet olanların temiz siyasete sarılmalarından başka çareleri olmadığını görmeleri gerektiği bir kez daha ortaya çıktı. Yalan, algı ve dezenformasyon artık vatandaşlar ve kamuoyunda müşteri bulmuyor. 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.