SON DAKİKA
Hava Durumu

Gözünüz lazere uygun değilse akıllı lens tercihiniz olabilir

Yazının Giriş Tarihi: 06.02.2023 19:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.02.2023 19:41

Geçmişte, katarakt hastalarının tedavisinde doğal lens çıkarılarak yerine yakın ya da uzağı net görmek için tasarlanan monofokal yani tek odaklı lenslerden birisi kullanılmaktaydı. Bu durumda tedaviden sonra hastaların gözlük kullanması zorunlu hale gelmekteydi. Artık bunlara son çünkü akıllı lensler hayatı kolaylaştırıyor.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Doktor Öğretim Üyesi Atilla Yazıcıoğlu, akıllı lens uygulaması ile vatandaşların hem gözlük hem de lenslerden kurtulduğunu vurguladı. Yazıcıoğlu, şunları aktardı: "Akıllı lens uygulaması, gözümüzün hem uzak hem orta hem de yakın mesafede çok daha üst seviyede görmesini sağlayan bir uygulamadır. Bunu uzun süre uygulamaktayız ve hastalarımızı gözlüklerden ve lenslerden kurtarmaktayız. Yıllardır Urartu Göz’de excimer lazer ve katarakt cerrahisi yapmaktayız. Fakat bazı hastalarımızın gözü lazere uygun olmayabiliyor. Kornealarının ince olmasından dolayı ya da merceğin yapısal problemlerinden dolayı bazı hastalara lazer yapamıyoruz. Biz bunlarda, gözün merceğinin ön kısmına göz içi lens olan mercekleri uyguluyoruz. Bu sayede korneası ince olan ve lazere uygun olmayan hastalarımızın görmelerini arttırıyoruz. Yaklaşık 10 dakika süren bir ameliyat olup hastaları aynı gün taburcu etmekteyiz.” 


Akıllı lensler göze yakın, orta ve uzak mesafelerden giren ışığı kırar ve retinadaki tek bir odak noktasına odaklayarak çalışır. Bu da tek bir lensle yakın, orta ve uzak mesafedeki objelere eş zamanlı odaklanmayı olanaklı kılar.

Sağlıklı günler.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.