SON DAKİKA
Hava Durumu

Kalkınma Bakanı ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili adayı Cevdet Yılmaz, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, Mardin mitinginde, "Tarımda s

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2015 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2015 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kalkınma Bakanı ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili adayı Cevdet Yılmaz, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, Mardin mitinginde, "Tarımda sulama konusunda atılmayan adımları biz tamamlama sözü veriyoruz" yönündeki açıklamasına, "Silvan Barajı’na yapılan saldırıları neden kınamıyorsun?" sorusuyla cevap verdi.
Kalkınma Bakanı ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili adayı Cevdet Yılmaz, Ergani ilçesinde seçim bürosunu ziyaret etti. Burada partililere hitap eden Bakan Yılmaz, GAP kapsamında yapılan yatırımlara değindi. Bakan Yılmaz, Mardin mitinginde "Elektrik üretecek barajların yüzde 80'ini yaptılar ama sulama kanallarının yüzde 20'sini yapabildiler" diyen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a da cevap verdi. AK Parti'nin son 12 yılda GAP bölgesinde sulamaya 8 milyar Türk liranın üzerinde, enerjiye ise 6 milyar liranın biraz altında yatırım yaptığını belirten Bakan Yılmaz, "AK Parti enerji yatırımları yaptı ama sulama projelerini ihmal etti diyor. Sulamaya yatırım yapmadı diyor. Şimdi ben Demirtaş'a diyorum ki, bu iş bağlama çalmaya benzemez, rakamlarla konuşmak lazım. Rakamları ortaya koymak lazım. Son 12 senede AK Parti sulamaya 8 milyar Türk liranın üzerinde yatırım yaptı. GAP bölgesine, sadece Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne. Enerjiye ise 6 milyar liranın biraz altında yatırım yaptı. Yani bizim dönemimizde. Bizim dönemimizden önce söylediği doğru olabilir. AK Parti döneminde sulamaya tahsis ettiğimiz ödenek enerjiye tahsis ettiğimiz ödenekten 2 milyar lira daha fazla. Bu rakamlar ortada" dedi.

"YATIRIMLARI YERİNDE İNCELE"
Demirtaş'ın yatırımları yerinde incelemesini isteyen Bakan Yılmaz, "Gitsin Suruç'u bir görsün, Suruç'ta neler yapılıyor. Mardin ana kanallarını gitsin yerinde incelesin. Gelsin hiçbir yere gidemiyorsa Silvan Barajı'mız var bizim. Silvan projemiz Atatürk Barajı'ndan sonra en büyük sulama projesi Silvan projesi. Bu bölgemizde 2-2,5 milyon dönüm arazi sulayacak. Biz bu projemiz hızlı gerçekleşsin diye hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz" diye konuştu.

"SULAMA PROJELERİNE YAPILAN SALDIRILARI KINADINIZ MI"
Demirtaş'ın sulama projelerine yönelik saldırılara sessiz kaldığını belirten Bakan Yılmaz, şu ifadelerde bulundu:
"Ben buradan Demirtaş'a bir soru sormak istiyorum. Sulama önemli. Hükümet sulamaya yeterince yatırım yapmıyor diyor, daha çok yatırım yapsın diyor ya, eyvallah. Peki, bu Silvan Barajımıza sürekli saldırılar oluyor. Yoluna mayınlar döşeniyor, şantiyelerine saldırılar oluyor. Ben de Demirtaş'a soruyorum; siz bir gün çıkıp saldırıları kınadınız mı? Sulama projelerine yapılan saldırıları kınadınız mı?"

"YOKSULLUK DEVAM ETSİN İSTİYORLAR"
Silvan projesinin tamamlandığında en az 200 bin insanı iş sahibi yapacağını, tarımsal üretimi 3-5 kat arttırarak, çiftçinin gelirini ve arazinin değerini de yükselteceğini aktaran Bakan Yılmaz, bu vesileyle ticaretin, tarıma dayalı gıda sanayisinin de gelişeceğini ifade etti. Yatırımlara yönelik saldırıları geleceğe yapılmış saldırı olarak değerlendiren Bakan Yılmaz, "Bütün bunlar ortada. Bu projeye saldıranlar aslında gençlerimizin geleceğine saldırıyor, çiftçimizin gelirine saldırıyorlar, yoksulluk devam etsin istiyorlar" şeklinde konuştu.

"AK PARTİ’YE KARŞI YEDİ DÜVEL BİRLEŞTİ"
Çözüm sürecine ilişkin de konuşan Bakan Yılmaz, AK Parti'ye karşı yedi düvelin birleştiğini, hepsinin bir cephe oluşturduğunu dile getirdi. Bakan Yılmaz, "CHP, MHP, HDP, paralel ve uluslararası bazı güçler birleşmiş Türkiye'nin istikrarını bozmak ve AK Parti'nin gücünü kırmak için ittifak kurmuş vaziyetteler. Daha önce birbirlerini hiç sevmeyenler, şuan ise el ele kol kola vermiş durumdalar. Bunu çok iyi görmemiz lazım. Çözüm sürecini istiyor muyuz" dedi.
Bakan Yılmaz, konuşmasının ardından ilçedeki esnafları dolaştı, sohbet etti. Vatandaşlardan dua isteyen Yılmaz, Hüda-Par seçim bürosunu da ziyaret ederek, çay içti. Bakan Yılmaz, buradaki konuşmasında seçimin hayırlı olmasını temennisinde bulundu.
Bakan Yılmaz, daha sonra Eğil ilçesine hareket etti.
(NK-YRT-AŞ-Y)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.