SON DAKİKA
Hava Durumu

5 siyasi partinin genel başkanı bugün bir araya gelecek

CHP, Demokrat Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi'nin genel başkanları yarın Saadet Partisi'nde bir araya gelecek.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2023 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2023 15:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
5 siyasi partinin genel başkanı bugün bir araya gelecek

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, altılı masanın cumhurbaşkanı adayı belirleme süreciyle ilgili açıklamalarının ardından 5 siyasi parti genel başkanının Saadet Partisi'nde buluşacağı duyuruldu. 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ev sahipliğinde saat 17.00'de başlayacak toplantıya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu katılacak.

Ne olmuştu?

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "6'lı masa artık millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir" diyerek 6'lı masadan kalkmış, Cumhurbaşkanı adaylığı olarak ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na çağrı yapmıştı.

Çağrıya karşılık Yavaş ve İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na destek mesajları paylaşmıştı. 

Yavaş, sosyal medyadaki paylaşımında, "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun iradesi dışında hareket etmeyeceğimizi belirtmiştik. Aynı çizgideyiz." demişti.

İmamoğlu ise, "CHP’nin öz evladı ve Millet İttifakı’nın Belediye Başkanı olarak milletimizin arzu ettiği birlik içinde, ittifak masasında irademizi temsil eden Sayın Kılıçdaroğlu'nun ve Millet İttifakı’nın, eksilmeden çoğalarak büyüyeceğinden şüphem yoktur" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 6'lı masadan kalkmasını "Bu sofrada siyasi oyunların, nezaketsizliğin olmaması gerekirdi. Sofradan kalkan da ancak bu sebepten kalkacak" sözleriyle değerlendirmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.