SON DAKİKA
Hava Durumu

AB PKK konusundaki çifte standartlarına bir düzen getirmeli

AB Bakanı Çelik, AB'de PKK konusundaki çifte standarda dikkati çekerek, "Belçika'da mahkemenin PKK'yı terör örgütü olarak tanımayan kararı doğr

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2016 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2016 17:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
AB PKK konusundaki çifte standartlarına bir düzen getirmeli
AB Bakanı Çelik, AB'de PKK konusundaki çifte standarda dikkati çekerek, "Belçika'da mahkemenin PKK'yı terör örgütü olarak tanımayan kararı doğrudan Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne saldırıdır." dedi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, JW Marriott Otel'de AB büyükelçileriyle ülkede yaşanan son gelişmeler hakkında yaptığı çalışma toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.


Bakan Çelik, ifade vermeye gitmeyen HDP'lilere yönelik operasyon ile ilgili olarak, "Bir kişinin milletvekili olarak seçildikten sonra terör faaliyeti yapması hususunda bir serbestiyet var diye bir ilke yoktur. Burada terör propagandası yapan, teröre destek veren ve ifadeye çağrıldığı halde gitmeyenler hakkında işlem yapıldı. Nitekim çoğunun dosyasına bakalım, birçoğu da serbest bırakıldı. Eğer burada bir partiye dönük hasmane bir tavır söz konusu olsaydı o zaman biz parti kapatmalara karşı olan bir parti olmazdık. Biz her zaman söyledik, 'Biz parti kapatmalara karşıyız' dedik." ifadelerini kullandı.



"AB artık PKK konusundaki çifte standartlarına bir düzen getirmeli"

AB'nin artık PKK konusundaki çeşitli kurumlarının çifte standartlarına bir düzen getirmesi gerektiğini belirten Bakan Çelik, "Belçika'daki bir mahkemenin PKK'yı bir terör örgütü olarak tanımayan kararı doğrudan Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne saldırıdır." dedi.



"FETÖ'nün yanında Naziler ilkokul öğrencisi gibi kalır"

AB Bakanı Çelik, "Türkiye'deki konu, Nazi dönemi uygulamalarına benzemiyor, tam tersine Naziler iktidardan gönderildikten sonra Nazilerle yapılan mücadeleye benziyor. Dolayısıyla buna Nazi dönemi uygulamaları demek yerine Nazilerle mücadele sırasında ortaya konulan demokrasiyi korumak, Nazi iktidarının etkilerini silmek için yapılan uygulamalar demek lazım. Yani Fetullahçı Terör Örgütü'nün yanında Naziler çırak kalırlar. Fetullahçı Terör Örgütü'nün yanında Naziler sadece ilkokul öğrencisi gibi kalırlar." ifadelerini kullandı.


AB'nin Türkiye ile yeni bir sayfa açarak, demokrasiye sahip çıkan bu ülkede yeni bir pozitif gündem oluşturması gerektiğini dile getiren Çelik, "Türkiye ile müzakereler kesilsin diyenler emin olun Avrupa'nın da dostu değiller, AB'nin de dostu değiller. Bunlar ırkçılar." dedi.



Irak ve Suriye'deki son durum

Çelik, Rakka’nın DEAŞ’tan kurtarılması çabalarına ilişkin bir soru üzerine gelişmelerin yakından takip edildiğini ve muhataplarla görüşmelerin sürdüğünü belirterek, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford'un dün Türkiye'ye yaptığı ziyareti hatırlattı.


Suriye'de olduğu gibi, Rakka meselesinde ve diğer meselelerde herkesin bir hesabının olduğuna vurgu yapan Çelik, herkes bir şekilde belli bir bölgeyi tutup diğerlerini dışarıda bırakarak orada kendi otoritesini kurmak istediğini dile getirdi. Bu şekilde bir planı olmayan tek ülkenin Türkiye olduğunu söyleyen Çelik, "Biz Irak'ta Irakçıyız, Suriye'de Suriyeciyiz. Irak'ta Irak'ın toprak bütünlüğünü, Suriye'de Suriye'nin toprak bütünlüğünü istiyoruz." dedi.


Başika'ya ilişkin, "Başika, hem Kuzey Irak'ın hem Bağdat'ın hem Musul'un hem de diğer yerlerin güvenliği için oraya getirilmiştir. Bu, herhangi bir grubun bir başka gruba karşı güvenlik tehdidi oluşturduğu bir şey değildir." diye konuştu

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.