SON DAKİKA
Hava Durumu

AK Parti MKYK'da Ayhan Salman sürprizi!

AK Parti'nin 7. Olağan Büyük Kongresi'nde günlerdir merakla beklenen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) belli oldu. Bursa’da adeta seçim toto oynanan MKYK’ya Bursa Milletvekili Efkan Ala’nın yanı sıra sürpriz bir şekilde Eski İl Başkanı Ayhan Salman da girdi. Efkan Ala, 27 kişiden oluşan MYK’da da yer alırken, Bursa güçlü bir şekilde parti yönetiminde temsil imkanı buldu.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2021 22:12
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2021 00:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
AK Parti MKYK'da Ayhan Salman sürprizi!

AK Parti'nin 7. Olağan Büyük Kongresi Ankara'da yapıldı. Büyük merakla beklenen AK Parti'nin A Takımı olan Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) listesi de belli oldu. 75 kişiden oluşan MKYK'da Bursa'dan 2 isim yer buldu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala ile önceki dönem İl Başkanı Ayhan Salman MKYK’da yer aldı. Günlerce ortalarda uçuşan, kulis yapılan isimler ise açıklanan listede yer almadı.


ALA’DAN MKYK SONRASI AÇIKLAMA


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala :

"Vatandaşlarımıza tavsiyemiz, hükümetimizin aldığı ekonomik kararlar, reform paketine güvenmeleri. Biz bunu ortaya koyduk. Dün de Cumhurbaşkanımızın İstanbul'da açıkladığı reform paketinin tarihlendirmesini yaptı. Takvime uygun olarak reformlar yapılacak. Milletimizden Cumhurbaşkanımızın açıkladığı tedbirlere güvenmelerini, Türkiye'yi zor durumda ekonomik krizden devralıp dünyada aktör hale getiren bu hükümete güvenmelerini istiyoruz. İçinde bulunduğumuz pandemi, uluslararası konjonktürden dolayı ortaya çıkan sorunları çözecek tek parti AK Parti'dir. Sorun yok demiyorum, sorunu çözecek kapasite AK Parti'de var. Bunun lideri de Recep Tayyip Erdoğan'dır. Çok sorunu çözdük. Bir hayalden bahsetmiyoruz. Olan bitenden bahsediyoruz. O kadar sorunu çözmüş partiyiz. önümüzdeki sorunları da çözeriz" dedi.


VATANDAŞIN TALEP VE BEKLENTİLERİ ÇOK DİRİ


Vatandaşların talep ve beklentilerinin çok diri olduğunu ifade eden Ala, "AK Parti'de 50 olan MKYK üye sayısını 75 çıkartarak oradaki diriliği, yeniliği, tecrübeyi bir arada taşımayı başaran partiyiz. Cumhurbaşkanımız BM'nin yapısından tutun, bölgesel sorunlara, Türkiye'nin içindeki meselelerden, yeni anayasaya kadar ekonomik, siyasal, sosyal gelişmeler hakkında geniş değerlendirmeler yaptı. Önce başkalarından medet umma yerine savunma sanayisinde mesafe kat ettik. İHA, SİHA'ları Kanada, Amerika, İsrail satmıyor, kiralıyorlardı. Bozuluyordu, tamiratını yapmıyorlardı. 6 ayda kendi göbeğimizi kendimiz kestik. İHA ve SİHA'lara yatırım yaparak geliştirdik. Ciddi bir kapasite genişlemesi oldu. Savunma sanayindeki her alanda kapasite genişlemesi inisiyatif alması sağladı. Suriye yanarken, buranın terör odağı olmamasını sağladık. Irak yandı, orada terör örgütleri Türkiye'ye saldırdı. Suriye için büyük devletlere ve koalisyonlara, 'NATO'ya gelin inisiyatif alalım' dedik. Terör örgütleri koalisyon oluşturdu, Türkiye'ye saldırdı. Biz inisiyatif aldık. Savunma sanayindeki kapasitemiz bizim küresel aktör bölgesel güç yaptı. Uluslararası hukuka uygun şekilde güvenli alanlar oluşturduk. Türkiye'nin dışında terörü durdurduk. Saldıramaz hale geldiler. Hem strateji politika, güvenlik alanındaki kapasite artırımı bir araya gelince bu sonucu elde ettik" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, görüntülü bağlantıyla katıldığı AK Parti Bursa İl Kongresi'nde Ayhan Salman hakkında, "Bunda sonra da birlikte kendisiyle yol yürüyeceğiz" demişti.


“BURSAMIZ ANKARA’DA DAHA DA GÜÇLENDİ”


AK Parti Başkanı Davut Gürkan, Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirilen 7 Olağan Büyük kongre ile birlikte Türkiye’nin önüne konulan büyük hedefler yolunda önemli bir virajın daha aşıldığını belirterek, Bursa teşkilatları olarak her zaman olduğu dünya kamuoyunda söz sahibi bir Türkiye vizyonlarının en büyük destekçisi olacaklarını belirtti.  Büyük kongre sonucunda Genel Merkez MKYK Üyesi olarak görev yapacak olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala ve önceki dönem İl Başkanı Ayhan Salman’ın görevlerinin de hayırlı olmasın dileyen Başkan Gürkan, yeni dönemde Bursa’nın Ankara’da daha da güçlü bir şekilde temsil edileceğini vurgulayarak, “Genel Merkez Kadın Kolları MYK Üyesi, Teşkilat Başkanı Milletvekilimiz Sayın Emine Yavuz Gözgeç ve Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Asil Üyesi Mehmet Ali Keskil ile birlikte genel merkezimizde dört isimle temsil ediliyor olmamız Bursamız adına gurur verici bir temsiliyet. Şimdi her zaman olduğu gibi hep birlikte çok çalışma vakti. Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dünyaya deklare ettiği Türkiye’nin gelecek vizyonu yolunda her zaman olduğu gibi kenetlenerek üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Sivil hayattan ekonomiye, insan haklarından hukuka, her alanda kalkınmaya kadar Türkiye’nin gücüne güç katacak her hamlenin lokomotifi olacak, hep birlikte Bursamızın her noktasındaki her kesimden insanımıza hedeflerimizi anlatacağız. İnanıyorum ki yeni dönemde de AK Parti’nin hizmet anlayışının en önemli destekçisi Bursamız olacaktır. Bu yolda durmadan çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz” dedi. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.