SON DAKİKA
Hava Durumu

AK Parti'nin kalesi Bursa!

Alpaslan YILDIZ Bursa, estirilen o algı rüzgârlarına, o karalama kampanyalarına rağmen Cumhur

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2019 21:44
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2019 22:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
AK Parti'nin kalesi Bursa!
Alpaslan YILDIZ
Bursa, estirilen o algı rüzgârlarına, o karalama kampanyalarına rağmen Cumhur İttifakı adayı Alinur Aktaş’a güvenini gösterdi ve her iki kişiden birinin oyunu alan Aktaş yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.
Yapılan tüm hatalara, sahadaki yanlışlara ve operasyonlara yüz vermeyen Bursalı seçmen “Kale”nin yıkılmasına müsaade etmedi. Aktaş, 1.5 yıllık görev süresinde canla başla çalışmanın mükafatını seçmenden aldı.
Türkiye tarihinin en heyecanlı seçimlerinden biri olan 31 Mart 2019 Mahalli idareler seçimini geride bıraktı. Nefes nefese geçen seçim yarışında ülke genelinde birçok belediye el değiştirdi, İstanbul ve Ankara 25 yıl sonra CHP’ye geçti. Yarışın en sert ve en kıran kırana geçtiği şehirlerden biri olan Bursa’da da aylardır devam eden yarışı 2.9 puan farkla Cumhur İttifakı adayı Alinur Aktaş kazandı. Bursalılar başkanlarına da Cumhur İttifakı’na da sahip çıkarak “Kale”yi teslim etmedi.

ALTEPE EN BÜYÜK HANDİKAP OLDU

Seçim yarışında Cumhur İttifakı adayı olan Alinur Aktaş’ın en büyük handikaplarının başında görevden alınan Recep Altepe’yle ilgili bir adım atılmaması oldu. Millet İttifakı partileri özellikle Altepe üzerinden AK Parti’ye yönelik algı propagandası yaparken, hiçbir işlem yapılmamış olması vatandaş üzerinde etkili bir propaganda aracı oldu. Sokakta vatandaşların en çok Recep Altepe ile ilgili soruları adaylara yöneltmesi de bunu doğruladı.

BOZBEY VE EKİBİNİN ALGI OPERASYONLARI

Alinur Aktaş’ın mücadele ettiği bir başka durum ise rakibi olan algı operasyonlarının üstadı Mustafa Bozbey ve ekibi oldu. Nilüfer’deki algı belediyeciliğini Bursa geneline taşımaya kalkan Bozbey ve ekibi, AK Partinin ilçelerdeki yanlış belirlenen adaylarını da kendi avantajına çevirdi.

ADAYLAR YANLIŞ BELİRLENDİ

AK Parti, Bursa’da ilçe adaylarında ciddi hatalara imza attı. Nilüfer’de bir önceki dönem CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Necati Şahin’i aday yapan AK Parti, hem Nilüfer’de tarihi bir sonuçla seçimi kaybetti hem de Bursa’da gösterilecek güçlü bir adayla Büyükşehir’e gelecek oylardan oldu. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’yi aday göstermek istemeyen Bursa lobisinin sırf Ağrılı olduğu için “İki ilçede Ağrılı aday çok olur” diyerek öne sürdükleri Necati Şahin, propaganda döneminde de bir varlık gösteremedi.

GEMLİK VE MUDANYA

AK Parti’nin hatalı aday gösterdiği ilçelerden biri de Mudanya oldu. CHP’li Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın karşısında 3 yıl ilçe başkanlığı yapmasına rağmen bir varlık gösteremeyen Ahmet Murat Ünal aday gösterilerek Mudanya’yı kazanma şansı yitirildi. Yine Gemlik’te Berkay Bulut isminin aday yapılması CHP’nin önünü açtı ve 2 dönem sonra Gemlik CHP’ye kaybedildi.

HER ŞEYE RAĞMEN KALE YIKILMADI



Sahada da birçok olumsuzlukla karşılaşan ve gereken desteği teşkilatlardan göremeyen Alinur Aktaş, her şeye rağmen Bursa’nın sahip çıkmasıyla yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Geride kalan 1.5 yılda samimi gayreti ile Bursalıların gönlünde taht kuran Alinur Aktaş, seçimde ipi göğüsleyerek AK Parti’nin elindeki en büyük belediye olarak Bursa’nın kalmasını sağladı. Bildirilerle, promosyonlarla, algı operasyonlarıyla Aktaş üzerinden Bursa’yı yıkmak kaleyi zapt etmek için birleşenlere vatandaşlar büyük bir tokat indirdi. Bursa yalanlara, algılara kulak asmayın bir kez daha “Kale” olduğunu dosta düşmana gösterdi. Canla başla Bursa ve millet için çalışan Alinur Aktaş’ı Büyükşehir Belediye Başkanı yaptı.

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.