SON DAKİKA
Hava Durumu

Akademisyene son görev

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Uludağ Üniversitesi Akademisyenlerinden Prof. Dr. İlker Parasız(7

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2015 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2015 12:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Akademisyene son görev
Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Uludağ Üniversitesi Akademisyenlerinden Prof. Dr. İlker Parasız(72) bugün gerçekleştirilen törenle son yolculuğuna uğurlandı.


 Ahmet KAYAHAN



Uludağ Üniversitesi’nde uzun yıllar akademik çalışmalarda bulunmuş olan Prof. Dr. İlker Parasız geçtiğimiz Pazar günü özel bir hastanede hayatını kaybetti. Akademisyen görev yaptığı Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Törene Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ın yanısıra İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren ve çok sayıda akademisyen katıldı. Tören açılış konuşması ile başladı ilk konuşmayı Parasız ile birlikte İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde görev alan İİBF Dekanı Prof. Dr. Ferudun Yılmaz yaptı. Yılmaz konuşmasında, “ İlker hocam tüm akademik deneyiminden, büyüklüğünden önce bir yol göstericiydi. Kendisi bizlere eğitim-öğretim konusunda birçok kez yol göstermiştir. Kendisini kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyim. Her sabah fakülteden içeri girdiğimde elinde kalın bir kâğıt destesiyle beni karşılardı ve bana: “Sabah 5’ten beri fakültedeyim araştırma yapıyorum.” derdi. Kendisi hayatını bilime ve akademiye adamış bir insandı.” dedi.



“TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR DEĞERİNİ YİTİRDİ”

 Prof. Dr. Ferudun Yılmaz’ın ardından konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay: “Biz belki bir hocamızı kaybettik ancak daha önemlisi Türkiye çok önemli bir değerini yitirdi. Kendisi çok çalışkan ve üretken bir hocamızdı. Olması gerektiği gibi yaşadı. İyi bir insandı. Hepimizin gönlünde bu şekilde kalacak ve biz kendisini her zaman iyi bir insan olarak hatırlayacağız” dedi.


Prof. Dr. Ulcay’dan sonra konuşma yapan İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren, “İlker hoca ile çok uzun zamandır arkadaşız. Kendisi ile birçok akademik konuda yanyana idik. Gerçek anlamda bir Akademisyen ve araştırmacıdır. Onu kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Bir çok kez araştırmalarıyla hem bizlere hem öğrencilerine ışık tutmuş bir insandı mekânı Cennet olsun.” dedi. Prof. Dr. İlker Parasız’ın oğlu Ahmet Parasız da yaptığı konuşmasında babalarının kendilerine gösterdiği yolda ilerlemeye devam edeceklerini kaydetti.Üniversitede düzenlenen törenin ardından Prof. Dr. Parasız’ın cenazesi toprağa verilmek üzere, doğduğu yer olan Kütahya’ya uğurlandı.  Parasız, Kütahya Ulucami’nde kılınacak öğle namazının ardından Ahi Erbasan Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.