SON DAKİKA
Hava Durumu

Akar'dan Fırat'ın doğusu için kararlılık vurgusu

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kış 2019 Birleşik Müşterek Fiili Tatbikatı'nın "Seçkin Gözlemci Günü"ne katıldı. ( Arif Akdoğan - Anadolu Ajansı )

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2019 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2019 19:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Akar'dan Fırat'ın doğusu için kararlılık vurgusu
Milli Savunma Bakanı Akar, "Ülkemizin Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatıyla tüm dünyaya gösterdiği kararlılık, Münbiç ve Fırat’ın doğusunun teröristlerden temizlenmesi noktasında da aynen devam etmektedir." dedi.
Mili Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Kış 2019 Tatbikatı'nın "Seçkin Gözlemci Günü"ne katıldı. Tören mangasını selamlayan Akar, tatbikata ilişkin brifing aldı. Bakan Akar ve beraberindekiler daha sonra sergi alanına geçti. NATO içinde seçkin yere sahip Türk Silahlı Kuvvetlerinin dünyanın önde gelen orduları arasında yer aldığını anlatan Akar, "Türk Silahlı Kuvvetleri, kutsal vatan topraklarının bütünlüğü ve güvenliğiyle asil milletimizin egemenlik ve bağımsızlığı uğruna başta FETÖ olmak üzere PKK/YPG ve DEAŞ gibi terör örgütleriyle ve diğer tehdit ve tehlikelere karşı ölürsem şehit kalırsam gazi anlayışı içinde azim ve kararlılıkla mücadelesini sürdürmektedir." ifadesini kullandı.
“TERÖR KORİDORUNA ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”
Suriye ve Irak'taki istikrarsızlıktan en büyük zararı Türkiye'nin gördüğünü vurgulayan Akar, mülteci akınına maruz kalan Türkiye'nin 4 milyon Iraklı ve Suriyeli'ye ayrımcılık yapmadan ev sahipliği yaptığını dile getirdi. Uluslararası hukuktan doğan haklarla meşru müdafaa kapsamında gerçekleştirilen Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatlarıyla bölgenin teröristlerden temizlendiği, Suriyeli vatandaşların buralardaki evlerine dönmeyi sürdürdüğünü anımsatan Akar, şunları söyledi: "Ülkemizin Fırat Kalkanı Harekatı ve Zeytin Dalı Harekatıyla tüm dünyaya gösterdiği kararlılık Münbiç ve Fırat’ın doğusunun teröristlerden temizlenmesi noktasında da aynen devam etmektedir. Münbiç ve Fırat’ın doğusu terör örgütü PKK/YPG ve DEAŞ’tan temizlenerek gerçek sahiplerine teslim edilecek, sınırlarımızda bir terör koridorunun oluşturulmasına asla müsaade edilmeyecektir. Bu konuda hiçbir oldubittiye göz yummayacağımızın bilinmesi gerekmektedir. Bizler Suriye'de yaşananları bir strateji oyunu olarak değil insani trajedi olarak görüyoruz. Bugüne kadar akan kan ve gözyaşını durdurmak için elimizi taşın altına koyduk, koymaya devam ediyoruz. Bu anlayışla Suriye ve Irak'ta yaşanan gelişmelere etnik ayrım gözeterek ve mezhep temelinde değil insani değerler yönünden yaklaştığımızı her zaman tekrarladık ve tekrarlamaya devam ediyoruz. Buna inanıyoruz. Türkiye’nin çabalarıyla Cerablus, El Bab ve Afrin bugün hiç olmadığı kadar huzurludur." (AA)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.