SON DAKİKA
Hava Durumu

Araç sahipleri dikkat! Araç muayesine gitmeden ...

Can güvenliği için yapılması zorunlu olan araç muayenesinden tek seferde geçmenin püf noktalarını sizler için araştırdık. Randevu alma

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2019 19:35
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2019 20:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Araç sahipleri dikkat! Araç muayesine gitmeden ...
Can güvenliği için yapılması zorunlu olan araç muayenesinden tek seferde geçmenin püf noktalarını sizler için araştırdık. Randevu almadan önce aracınızın plakasına yazılmış herhangi bir trafik veya vergi cezası olup olmadığını kontrol edin.

Trafikteki araçların teknik şartlara uyup uymadığının tespit edilebilmesi için belirli aralıklarla muayene işlemi yapılıyor.

Bu, can güvenliği için devlet tarafından zorunu tutuluyor. Periyodik muayenede tek yetkili kuruluş ise TÜVTÜRK. Aracın muayene tarihi, daha önce muayeneye gelinmiş olunan tarih üzerinden hesaplanarak ruhsata işleniyor.

KAÇ YILDA BİR?

Aracınız eğer hususi ve ‘sıfır’ ise 3 yıl sonra, diğer yıllar ise 2 yılda bir muayene tabi tutuluyor. Ticari araçların ise her yıl muayene edilmesi şart.

İki veya üç tekerlekli araçlar ve bunların her türlü römorkları ise ilk üç yaş ve sonrası her iki yılda bir muayeneye tabi tutuluyor. Muayenesi yapılan araçlara, muayeneden geçemediği takdirde eksikliklerinin tamamlanması için bir ay süre veriliyor.

CEZA VARSA ÖDEYİN

Online randevu alınarak yaptırılan muayene işlemi öncesi aracınızın ödenmemiş trafik cezası, zorunlu trafik sigortası ücreti veya vergisi varsa, randevu almış olsanız dahi aracınızı muayene ettiremiyorsunuz.

Çoğu şehir merkezlerinden uzak olan muayene istasyonlarından eli boş dönmemek için sizlere özel bir rehber hazırladık. Aracınızın ‘ağır kusurlu’ olarak belgelenmemesi için bu basit kuralları not etmenizde büyük fayda var.

RANDEVU NASIL ALINIR?

https://www.tuvturk.com.tr/ internet adresine girip ana ekrandaki ‘ücretsiz randevu’ bölümüne aracınızın plakasını, ruhsat numarasını ve muayene yaptıracağınız şehri seçmeniz gerekiyor.

Daha sonra ise devam butonuna bastığınızda ‘sayfa’ sizi otomatik olarak yönlendiriyor. Ayrıca pazar hariç 08.00-20.00 saatleri arasında hizmet veren ‘0850 222 88 88’ numaralı çağrı merkezinden de randevu alabilirsiniz.

ÜCRETLER NAKİT

Muayene fiyatları

*Otobüs, kamyon, çekici ve tankerde 377.60 TL

*Otomobil, minibüs, kamyonet, özel amaçlı taşıt, arazi taşıtı, römork ve yarı römork 279.66 TL

*Traktör (römorklu, römorksuz), motosiklet ve motorlu bisiklet 142.78 TL nakit olarak alınıyor.

NOT: Kredi kartınıza güvenip yanınıza nakit almamazlık etmeyin.

Kaynak: Posta
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.