SON DAKİKA
Hava Durumu

Aybaba 'Biz geriye düşmemeliyiz'

Teknik Direktör Samet Aybaba yaptığı açıklamalarda; ilk 10 içerisinde bulunmak istediklerini, devre arasında transferi içe yönelik planlam

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2018 20:47
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2018 22:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Aybaba 'Biz geriye düşmemeliyiz'
Teknik Direktör Samet Aybaba yaptığı açıklamalarda; ilk 10 içerisinde bulunmak istediklerini, devre arasında transferi içe yönelik planlamak gerektiğini belirtti. Aytaç Kara, Ertuğrul Ersoy ve Okan Koçuk’un milli takımda olması nedeniyle acayip mutlu olduğunu da ifade eden Aybaba ligde oyuncuların performanslarından memnun olduğunu ancak tek şikâyetinin sergilenen oyunun puana yansımaması olduğunu belirtti.
TSYD Bursa Şubesinde düzenlenen kahvaltı organizasyonuna katılan Teknik Direktör Samet Aybaba açıklamalarda bulundu.
“İLK 10 İÇERİSİNDE BULUNMALIYIZ”
İlk 10 içerisinde bulunmak istediklerini belirten Aybaba, “Bursa’da şunu yapamazsınız; savunan, ne yaptığını bilmeyen bir tane gidince de gol atıp üç puanı alıp mutlu olan bir yer olmaz. Onun için biz puan anlamında gelişirken, futbol anlamında da gelişmek zorundayız. Büyük bir futbol şehrine yakışan bir oyun oynamak zorundayız. Sıkıntılarımızın çoğu buradan kaynaklanıyor. Çünkü oyuncularımızın bazıları buna yetmiyor. Eğer biz böyle bir futbol şehrine yakışan bir takım olalım demeseydik belki 4-5 puanımız daha olabilirdi. Bursaspor’un şu an düştüğü yerden çıkışı ancak futbol ile olur diye düşünüyorum. Futbolunu geliştirerek, daha iyi oynayarak, daha çok pozisyona girerek daha coşkulu oynayarak. Diğer takımları görüyorsunuz bazı maçları seyrettiğinizde pozisyona dahi girmeden maç kazanıyorlar. Bu da sadece futboldan zaman çalar. İstikrarlı bir futbol kalitesini ortaya koymak için, buna ayak uydurmak için önce futbol. Benim planladığım şey bu. İstekli, coşkulu tek düşüncesi futbol olan istekli bir kadro. Oyuncularımdan bu konuda çok mutluyum. İstediklerimizi yapıyorlar. Hepiniz biliyorsunuz, sınırı ne kadar ne kadar yapabilirler. Maçlardan sonra üzülüyoruz tabii ki niye olmadı diye, birkaç gün sonra özeleştirimizi yaptığımızda neden olmadığını anlıyoruz.
“ANTRENMANA ÇIKMAYAN OYUNCUYU SİZ OYNATIR MISINIZ?
Jires Kembo ile ilgili soruyu yanıtlayan Teknik Direktörümüz Samet Aybaba şöyle konuştu; “Bir kere şöyle bir şey var, teknik direktör hiçbir oyuncu ile farklı bir diyaloğa girmez. Jires Kembo bizim oyuncumuz. Bundan ne kadar verim alabiliriz. Jires’i saha içerisinde görmediğimiz için onunla ilgili bir şey yapamıyoruz. Onda bu işi yapabilecek ne gayret var ne istek var hiçbir şey yok. 20-25 gündür de bizimle çıkmıyor, sakatlığım var diyor. Antrenmana çıkmayan oyuncuyu siz oynatır mısınız? Jires’in sorunları var, 4-5 kez karşılıklı oturup konuştuk. Bunu geliştir hiç olmazsa işine saygın olsun dedik. Eğer onun içinde bu işi yapacağım hissi olsaydı biz onun üzerine giderdik. İşini yapanı biz çok severiz. İşini yapmayanı eleştiririz. Onunla çok uğraştım, en azından oyununun belli bir bölümünde, yetenekli bir oyuncu. Mesela Kasımpaşa maçında 2-1 geriye düştükten sonra işimizin zor olduğunu anladım. Çünkü bitirici oyuncumuz hemen hemen yok gibi.
“BİZ GERİYE DÜŞMEMELİYİZ”
Biz geriye düşmemeliyiz. Düşersek bu sıkıntıyı yaşarız. Doğal olarak seyirci baskısı var, biz buralarda zorlanıyoruz biraz. Mesela o türde bir oyuncu girer bir şey yapar, beklersiniz bir şeyler yapacak diye. Onun için bizimle diyaloğa girmesi lazım, sahada işini yapması lazım. ama onda hiçbiri yok. Herhalde zamanı geçireyim diyor. Ocak’a kadar ödemelerinle ilgili anlaşma yap kulüple sonra git hayatını doğru düzgün planla diyoruz hiçbir şeye yaklaşmıyor.”
SAKHO’NUN PERFORMANSI DÜŞTÜ
Aybaba, sakatlığı olan oyuncular ile ilgili ise şunları söyledi; “Elimizdeki mevcut oyuncularımızla mücadele edeceğiz. Sakho ve Stancu sakat, Umut var. Başka oyuncular var, onları düşünüyoruz. Yapmaya çalışacağız ama zor biraz. Sakho geldiğinde çok iyi performansla başlamıştı, sonra düştü. Belli bir işi yapmaya geldiniz, iyi başladınız, bence bu artarak devam etmeli. Sezon başında doğru takımı yapsak, keşke devre arası transfer yapmasak. Onu sadece yurt içerisindeki gelişen oyuncularda kullansak.”
“TRANSFERİ İÇE YÖNELİK PLANLAMAK LAZIM”
En çok mutlu olduğum şeylerden bir tanesin de Boluspor’dan gelen Umut’un olduğunu belirten Aybaba,  “Duruşu ve katkısıyla Süper Lig oyuncusu gibi oldu. Puan sıralamasındaki yerimiz dışında herşey çok iyi gidiyor. Arkadaşlıkları çok iyi, birbirlerini destekliyor. Umut gibi oyuncularımızı ligin altından bulabilsek, onları geliştirebilsek. Onları kapabilmek daha kolay. Bizi anlayıp, işin içerisine girebiliyor. Devre arası transferi tamamen içe yönelik planlamak lazım.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.