SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan İsmet Yılmaz'ın acı günü

Düzce'de bindikleri ticari aracın TIR ile çarpışması sonucu yaşamını yitiren Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın 5 akrabası , Sivas'ın

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2013 18:36
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2013 19:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bakan İsmet Yılmaz'ın acı günü
Düzce'de bindikleri ticari aracın TIR ile çarpışması sonucu yaşamını yitiren Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın 5 akrabası , Sivas'ın Gürün İlçesi'nde toprağa verildi.

BAKAN GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

İstanbul yönüne giden Hamit Çam yönetimindeki 34 GF 4078 plakalı hafif ticariaraç, Düzce'de TEM'in Kaynaşlı Mevkiinde karşı şeritten gelen Şevket Turnacı yönetimindeki 34 ER 496 TIR'la kafa kafaya çarpıştı. Kazada hafif ticari araçta bulunan sürücü Hamit Çam (49), Harun Çam (36), Zamir Çam (43), Mustafa Çam (41) ve Hamza Çam (43) öldü. Kazada ölen Hamza Çam'ın Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve merkez Valisi Adnan Yılmaz'ın teyzeleri Bağdat Çam'ın oğlu, diğerlerinin de Hamza Çam'ın amca çocukları olduğu belirlendi. Dün Düzce'den teslim alınan cenazeler gece Gürün İlçesi'ne getirilerek Devlet Hastanesi morguna konuldu. Sabah saatlerinde hastaneden alınan cenazeler ilçe merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki Yazyurdu Köyü'ne getirildi.

BAKANLAR YILMAZ VE YILDIRIM KATILDI

Kaza haberini alan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz sabah saatlerindekarayolu ile Gürün İlçesi'ne bağlı Yazyurdu Köyü'ne geldi. Cenaze törenine Ulaştırma ve Habercilik Bakanı Binali Yıldırım da katıldı. Bakanlar Yılmaz ve Yıldırım kurulan çadırda taziyeleri kabul etti. Köy camisine getirilen cenazeler için öğlen namazı ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma ve Habercilik Bakanı Binali Yıldırım, Merkez Valisi Adnan Yılmaz, Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Malatya Valisi Vasip Şahin, il ve ilçe yöneticileri, protokol üyeleri, ölenlerin yakınları ve köylüler katıldı. Camide tek tek kılınan cenaze namazlarının ardından cenazeler omuzlara alınarak köy mezarlığına taşındı. Bakanlar İsmet Yılmaz ve Binali Yıldırım da bir süre tabutların taşınmasına yardım etti.

BAKAN YILMAZ'IN GÖZYAŞLARI

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, tabut başında bekleyen akrabalarıylatokalaşırken ve mezarların defin işlemleri sırasında zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı. Cenazelerin köy mezarlığına yan yana defin işlemi sırasında Bakan Yılmaz da tek tek mezarlara kürekle toprak attı. Duaların okunması ardından mezarlık çıkışında Bakan Yılmaz ve cenaze yakınları taziyeleri kabul etti. Üzgün olduğu görünen Milli Savunma Bakanı Yılmaz, her hangi bir açıklama yapmadı. Cenzelerin defin işleminin ardından Bakanlar İsmet Yılmaz ve Binali Yıldırım karayolu ile Kayseri'ye hareket etti.

YAKINLARINI ZİYARETE GELMİŞLER

Kazada ölen 5 kişi, köyde geçen hafta yıldırım düşmesi sonucu yaralanan amcaçocukları Paşa Çam'ı ziyaret için köye geldikleri ve daha sonra tekrar İstanbul'a gitmek üzere yola çıktıkları belirlendi. Kazada ölen Bakan İsmet Yılmaz'ın teyzesinin oğlu Hamza Çam'ın 3, Mustafa Çam'ın 3, Zamir Çam'ın 2, Harun Çam'ın 4 ve Hamit Çam'ın 1 çocuğu bulunduğu ve tümünün İstanbul'da oturdukları ifade edildi. Kazaya karışan aracın ise bir kaç gün önce satın alındığı örenildi. Cenazeye katılan kazazedelerin yakınlarının feryatları ise yürek dağladı.

Kaynak: ensonhaber
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.