SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkan Erdoğan: 'Hedefimiz Sincar'ı tamamen temizlemek'

TBMM Genel Kurulu, 27. Dönem 2. Yasama Yılı için TBMM Başkanı Binali Yıldırım başkanlığ

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2018 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2018 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başkan Erdoğan: 'Hedefimiz Sincar'ı tamamen temizlemek'
TBMM Genel Kurulu, 27. Dönem 2. Yasama Yılı için TBMM Başkanı Binali Yıldırım başkanlığında toplandı.

Yeni yasama yılı açılışı dolayısıyla Mecliste konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gece yarısı operasyonlarıyla ekonomimizi çökertmeye çalıştılar. Allah'ın izniyle bu saldırıyı da atlatma yolunda ilerliyoruz." dedi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili olarak Erdoğan, "Elbette her geçiş dönemi gibi, bu süreçte de birtakım sıkıntılar yaşanıyor olabilir. Tespit ettiğimiz her sıkıntıya anında müdahale ediyor ve hemen hal yoluna koyuyoruz. Ancak ekonomide, asla hak etmediğimiz ve ülkemizin gerçek durumunu kesinlikle yansıtmayan dalgalanma, bu tür sıkıntıların daha çok göze batmasına yol açıyor." ifadelerini kullandı.



"Hedefimiz Sincar'ı tamamen temizlemek"

Başkan Erdoğan, "Hedefimiz, çıban başı olarak gördüğümüz Kandil'i, yeni Kandil olma yolunda ilerleyen Sincar'ı bölücü terör örgütünden tamamen temizlemektir." şeklinde konuştu.



ABD ile ilişkiler

ABD ile ilişkilere dair de Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terör örgütleriyle karanlık ilişkileri sebebiyle yargılanan bir rahibi bahane ederek, ülkemize yaptırımlar uygulamaya kalkan bu çarpık anlayışla diplomasinin ve hukukun sınırları içinde mücadele etmekte kararlıyız." dedi. Erdoğan, "İnşallah, en kısa sürede, aramızdaki meseleleri çözüp, Amerika ile yeniden siyasi ve ekonomik alanlarda stratejik ortaklık ruhuna uygun ilişkiler geliştirmeyi ümit ediyoruz." ifadelerini kullandı.



"Rusya ile işbirliği iklimini daha da güçlendireceğiz"

"Rusya ile aramızı bozmak için de pek çok provokasyon yapıldı." diyen Başkan Erdoğan, "Karşılıklı olarak sağduyuyu ve soğukkanlılığı elden bırakmayarak, bu sıkıntıların üstesinden geldik. İnşallah, önümüzdeki dönemde Rusya ile aramızdaki bu olumlu işbirliği iklimini daha da güçlendireceğiz." şeklinde konuştu. (AA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.