SON DAKİKA
Hava Durumu

Bedelli askerlikte 28 gün revize edildi

AK Parti bedelli askerlikle ilgili teklifteki 28 günlük temel eğitimi, 21 gün olarak revize

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2018 11:33
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2018 12:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bedelli askerlikte 28 gün revize edildi
AK Parti bedelli askerlikle ilgili teklifteki 28 günlük temel eğitimi, 21 gün olarak revize etti.


AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, teklif hazırlanıyorken tüm kesimlerin görüşleri, beklenti ve taleplerinin dikkate alındığını ifade ederek, "Sadece bir grubun veya belli bir grubun beklentileri dikkate alınarak hazırlanmadı, tarafların tamamının görüş ve beklentileri alınarak hazırlanmıştır. Bugün komisyona, 21 gün olarak tekrar yeni bir teklif sunmuş olacağız" dedi.
Teklifte revizyon: '25 yaş, 15 bin TL, 21 gün'
Teklife son şeklini TBMM'nin vereceğini belirten Muş, "Bizim şu anki teklifimiz bu şekildedir. 28 gün olarak vermiştir, 21 gün olarak yeni bir önerge komisyona sunacağız. Takdir TBMM'nin değerli milletvekillerinindir. Bedelde herhangi bir değişiklik olmayacaktır. Yaş 25 yani 31 Aralık 1993 öncesi. Bedel 15 bin TL. Süre olarak da 21 gün olacaktır" diye konuştu.
Bahçeli'nin eleştirileri
MHP lideri Devlet Bahçeli'nin temel eğitimle ilgili açıklaması da sorulan AK Partili Muş, "Biz MHP ile 15 Temmuz'dan sonra oluşturduğumuz Cumhur İttifakı'nı sürdüreceğimizi söyledik. Türkiye'yi ilgilendiren temel meselelerde ortak hareket ediyoruz. Tabii ki her partinin farklı görüşleri olabilir. Ama şu an itibariyle biz tüm tarafları dinleyerek, bu teklifimizi 21 gün olarak revize ediyoruz" şeklinde konuştu.

Konunun Milli Savunma Bakanlığı'nı ve TSK'yı ilgilendiren bir konu olduğunu, onların görüşlerinin alındığını da ifade eden Muş, "Firariler ile ilgili bir düzenleme olacak mı?" şeklindeki soruyu da şöyle yanıtladı: "Bununla ilgili usül ve esaslarla ilgili yetkili Milli Savunma Bakanlığına verilmekte. Milli Savunma Bakanlığı askerlik meselesini ilgilendiren, bütün vatandaşlarımızı dikkate alarak hareket edecektir. Bununla ilgili teknik hususları, usül ve esasları Milli Savunma Bakanlığına bırakıyoruz."
'Başka değişiklik yok'
AK Parti Grup Başkvenkili Muş, teklifte başka bir değişiklik olup olmadığı yönündeki soruya da "Şu an itibariyle verdiğimiz teklifte başka bir değişiklik söz konusu değildir" diye cevap verdi.
Kanal İstanbul teklifi
Muş, ayrıca Ulaştırma Bakanlığı'na, Kanal İstanbul, lojistik merkezleri ve manevra alanlarının yap-işlet-devret modeliyle yapılabilmesi için yetki verilmesi konusunda da bir teklifi Meclis'e sunduklarını ifade etti. Muş, "Bu iki teklif Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülecektir" dedi. Muş, bu teklife ilişkin şu detayları paylaştı: "Yap-işlet-devret kanununda tanımlamalar vardır. Bu kanuna su yolu, aslında oradaki su yolu, göl ya da denizi birleştiren su yolu olarak bilinir. Ben kamuoyunda bilindiği şekliyle Kanal İstanbul olarak zikrettim. Bunun yap-işlet-devretle yapılması için bakanlığa bir yetki verilecektir. Bakanlık bunu yap-işlet-devretle yapar, kendisi yapar, başka bir şekilde yapar kendisi bileceği iştir. Yapılacak fizibilite çalışmalarıyla bu belirlenecektir." (CNN)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.