SON DAKİKA
Hava Durumu

Beyaz Saray Türkiye

ABD-Türkiye arasındaki iplerin gerilmesine neden olan papaz Andrew Brunson hakkında konuşan ABD’li bir yetkili, eğer Brunson’ın serbest bırakılmamas

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2018 14:44
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2018 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
ABD-Türkiye arasındaki iplerin gerilmesine neden olan papaz Andrew Brunson hakkında konuşan ABD’li bir yetkili, eğer Brunson’ın serbest bırakılmaması halinde Türkiye’ye daha fazla yaptırım uygulanacağını söyledi.

 

Andrew Brunson ile ilgili Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç’la Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın özel olarak görüşmesinin ardından isminin açıklanmasını istemen bir Beyaz Saray yetkilisi Türkiye’yi açıkça tehdit etti. ABD’li yetkili, papaz Andrew Brunson davasında şimdiye kadar hiçbir ilerleme kaydedilemediğinin altını çizerek, “ABD, bu konuda son derece kararlı. Başkan Trump, Brunson’ı eve getirme konusunda yüzde 100 kararlı ve önümüzdeki birkaç gün ya da birkaç hafta içinde eylem görmezsek, daha fazla önlem alınabilir” dedi. Bu eylemlerin ekonomik yaptırımlar şeklinde olacağını belirten yetkili, “Sonuç gelmese, baskı devam edecek” dedi. (Haber Merkez)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.