SON DAKİKA
Hava Durumu

Binbir surat!

Bursa Şehir Gazetesi’nin eski Bakan Faruk Çelik’in kamuoyunda her zaman merak konusu olan tartışmalı servetini gündeme getirmesinin ardından, sosyal medyada Çelik’i savunmaya geçen isimler dikkati çekiyor. Çelik’in çevresinde onun ismini kullanarak rant devşirme peşindeki bu tiplerden biri de ilkokul diploması ile kendisini Külliyede danışman olarak pazarlayan Binbir Surat Deniz Üzülmez!

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2020 19:57
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2020 21:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Binbir surat!

Bursa’da Şehir Gazetesi’nin Faruk Çelik’le ilgili tartışmayı başlatmasıyla birlikte bütün maskeler teker teker düşmeye başladı. Bursa siyasetinin son 20 yılına damga vuran isimlerden biri olan eski Bakan Faruk Çelik,  tartışmalı serveti ile ilgili haberler konusunda aradan geçen onca zamana rağmen çıkıp bir açıklama yapmadı. Ancak, çevresinde olan ve onun ismini kullanarak rant devşirme gayretinde olan bir kısım zevatın bakana yaranmak için verdiği mücadele Bursa kamuoyu tarafından tebessümle izleniyor.

İLKOKUL MEZUNU DANIŞMAN(!)

İşte o isimlerden biri de binbir surat Deniz Üzülmez. Çarşamba mahallesinde berberlik yaparken o dönem kendisine verilen kontörlerle Bursa siyasetinde birilerinin operasyon yapabilmek için kullandığı ve günde binlerce SMS atarak AK Parti içinde gündeme gelen Deniz Üzülmez, bir dönem il başkanı olan Sedat Yalçın’a yönelik yalan ve iftiraları nedeniyle yargı önüne çıkmış hem mahkum olmuş hem de o dönem 40 bin lira tazminat ödemek zorunda kalmıştı.

BAKAN BEY GÖRMÜYOR MU?

Bu olayların ardından yine ne iş yaptığı, nerden para kazandığı, nerede çalıştığı ve kimin finanse ettiği belli olmayan binbir surat Deniz Üzülmez, ilkokul mezunu diplomasıyla kendisini Külliye danışmanı  olarak pazarlıyor, AK Parti teşkilatlarına belediye başkanlarına, kamu bürokratlarına ayar vermeye kalkıyor. İşin garip tarafı bunca yıldır bu işleri yapmasına rağmen Faruk Çelik’in etrafında dolaşıyor ve bakan beyin adeta himayesinde bu işleri çeviriyor.

BELEDİYELERE SAHTE FATURA KESİYOR

Kamuoyu araştırmaları teknik kadro ve bilimsel çalışmalara dayanan bir konuyken, kendisini Külliyede danışman olarak tanıtarak belediyeleri kandırıp yüklü sahte faturalar düzenleyen binbir surat Deniz Üzülmez, lüks arabalara binip Ankara’da lüks sitelerde oturuyor. 2014 yılında berber dükkanını tamamen kapatan ve şu an hiçbir ticari faaliyeti olmayan Deniz Üzülmez’in lüks yaşamını nasıl finanse ettiği bilinmiyor. Finansörü karanlık olan Deniz Üzülmez’in son günlerde Faruk Çelik için adeta kendini yırtarcasına müdafaaya geçmesi, Bursa belediyelerine saldırması, hatta daha ileri gidip kayyum isteyecek kadar gözünün dönmesinin nedeni acaba ne olabilir? Bursa’da belediyelere kayyum olarak Faruk Beyin atanacağını mı düşünüyor?

HEM AYET HEM KÜFÜR HEM HAKARET

Sosyal medya hesaplarından akşama kadar binlerce paylaşım yapan ve gün boyu ayetler yazarak kendisini dindar gösterme gayretine giren Deniz Üzülmez, biraz sonra ağır hakaretler, küfürler, iftiralar, yalanlarla devam ediyor. Paylaşımlarına bakanları, üst düzey bürokratları etiketleyerek sözüm ona algı oluşturmaya kalkan binbir surat Deniz Üzülmez, Cumhurbaşkanı dahil bakanlarla çektirdiği fotoğrafları da kullanarak rant sağlamaya uğraşıyor.  Zaman zaman AK Parti yönetimlerine hakaret eden, zaman zaman onlara iftira atan CHP’li belediye başkanlarına övgüler düzerek onlara da sinyal yakan Binbir surat Deniz Üzülmez’in bu kadar rahat ortalıkta dolaşmasının en önemli nedenlerinden biri eski Bakan Faruk Çelik’in çevresindeki ekiple birlikte hareket ediyor olması.

TÜRKMENOĞLU’NUN YANINA KİM GÖNDERDİ

Kendisini “Araştırmacı, Gazeteci, Yazar, Danışman, Siyaset Bilimci ve Sosyal Bilgilendirme” uzmanı olarak tanıtan Deniz Üzülmez’in Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Avukat Ayşe Türkmenoğlu’nun yanında dolaştığı ve onun vasıtasıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne girerek kendisini Külliye Danışmanı olarak tanıttığı da biliniyor. Türkmenoğlu’nun yanına Deniz Üzülmez’in kimin referansı ile gittiği de gizemini koruyor. Daha önce hapis yattığını kendi ağzı ile söyleyen ilkokul diplomalı birinin danışman olarak istihdam edilemeyeceği de ortadayken.

BAKAN ÇELİK BUNLARA NEDEN SES ÇIKARMIYOR!

Bursa’da tüm kamuoyunun bildiği ve şu günlerde Faruk Çelik savunmasını yapan belli bir kitle var. Ortak özellikleri Faruk Çelik’in çevresinde dolanıp onun ismiyle sağa sola çökmek ya da çökmenin hesabı. Eski Bakan Faruk Çelik, bunları görmesine, bilmesine rağmen bu niteliksizleri neden çevresinde topluyor? Neden bu tiplerin çevresinde olmalarına ve ismini kullanarak film fırıldak işleri, çökme, rant işlerini çevirmelerine göz yumuyor? Binbir surat Deniz Üzülmez bir örnek. Hangi bayrağa hizmet ettiği belli olmayan, kimin finanse etti bilinmeyen, her han herkesi hedef alabilecek cahillikte ve bu devletin kurumlarını kullanarak diğer kurumlarını dolandırmaya kalkan bu isimlere bakan beyin nasıl bir ihtiyacı var da bunları çevresinden uzaklaştırmıyor ya da uzaklaştıramıyor?

Alpaslan YILDIZ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.