SON DAKİKA
Hava Durumu

'Bozbey yanlışın bedelini halka ödetiyor'

AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Ufuk Ay, büyük tartışmalara neden olan ve kamunun oldukça yüklü zararla karşı karşıya kaldığı  Mü

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2018 17:47
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2018 18:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Bozbey yanlışın bedelini halka ödetiyor'
AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Ufuk Ay, büyük tartışmalara neden olan ve kamunun oldukça yüklü zararla karşı karşıya kaldığı  Müjdat Gezen Kültür Merkezi ile ilgili CHP’li Nilüfer Belediyesi’ne sert çıktı. Bozbey’in birçok kez Nilüfer’lileri zarara uğrattığını ifade eden Ay,  Nilüfer Belediyesi’nin bahse konu Kültür Merkezini yüksek bedellerle tadilat edip, başka kurumlara devredeceğinin konuşulduğunu,  bu yanlışın bedelinin Nilüferlilere ödetilmemesi gerektiğini söyledi.
-Alpaslan YILDIZ

Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin tek taraflı kapatıldığını ve sözleşme şartları gereği CHP’li Nilüfer Belediyesi’nin Müjdat Gezen’e herhangi bir yaptırım uygulayamadığını kaydeden Ufuk Ay’ın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde; “Nilüfer Cumhuriyet Mahallesi’nde Nilüfer Belediyesi’nin de hisseleri bulunan 1342/1 nolu 5295 m2 kültürel tesis alanı Nilüfer Belediyesi tarafından kendi hisselerini bir araya toplamak amacı ile ifraz yapılmış ve bölünerek iki parsel oluşturulmuştur. Diğer hissedar maliklerin izni ve muvafakati olmadan yapılan bu bölünme neticesi 1342/2 nolu 2284 m2 parsel oluşturulmuştur. Bölünme neticesi oluşturulan parsel Müjdat Gezen’e yap-işlet-devret modeli ile 25 yıllığına verilmiş ve 2011 yılı Kasım Ayında kültür sanat ve eğlence merkezi olarak faaliyetlerine başlamıştır. Merkez’de tiyatro, konservatuar, müzik, diksiyon, konuşma, piyano, gitar, oyunculuk gibi etkinlikler planlanmış, ancak açılışından 3 ay gibi kısa bir süre sonra basına da yansıyan icra haberleri sonrası 7 bin metrekare kullanım alanına sahip bina gazete ilanları ile satışa çıkartılmıştır. “


BAKIMSIZLIKTAN DÖKÜLÜYOR
AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Ufuk Ay, binanın şimdilerde bakımsızlıktan adeta döküldüğünü belirterek, “Binaya yağmur sularının girmesinden dolayı çürümeye başlamış, değerli müştemilatı talan edilmiş durumdadır. Elektrik kabloları dahi sökülen binada çatı akıntısı ile bodrum katlar nemlenmiş, tiyatro ve sinema salon koltukları hasar görmüştür. Nilüfer Belediyesi sözleşme şartları sebebiyle haklarını kaybetmiş olmasından dolayı Müjdat Gezen’e yaptırım uygulayamamış, sanat merkezinin tek taraflı kapatılmasına teslim olmuştur. Gene bu süreçte Müjdat Gezen tarafından pişmanlık duyduğu ifadelerine göz yumulmuştur” diye konuştu.


“MİLLETİN CEBİNDEN 4 MİLYON ÇIKACAK”
Çözümü merkezin para ödenerek geri alınmasında gören Bozbey’in, mecliste AK Partili Meclis Üyelerinin ret oyuna karşın CHP’li üyelerin oy çokluğu ile Nilüferlilerin cebinden 4 milyon ödenmesi kararını oy çokluğu ile aldırdığını anlatan Ay, “Bu süreçte merkezin yapımına destek olan Bursalı sanatseverlerde zarara uğratılmıştır. Hatırlanacağı üzere Nilüfer Belediyesinin yap-işlet-devret modeli ile yürüttüğü NilPark projesi de başarısızlıkla sonuçlanmış, Nilüfer Belediyesi kendi binasına kiracı olarak taşınmıştır. Bugünlerde sanat kültür ve eğlence merkezini faaliyete geçirmek için yeni girişimlerde bulunduğunu öğrendiğimiz Nilüfer Belediye Başkanını yanlış atacağı adımlar ile Nilüferlileri yeniden zarara uğratmaması için uyarmaktayız” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.