SON DAKİKA
Hava Durumu

Canlı bomba patladı, mobese sayısı 2 bin 500'e çıkarılıyor

BURSA'DA SUÇ VE SUÇLU İLE MÜCADELEDE ÖNEMLİ ROL OYNAYAN MOBESE KAMERA SİSTEMİNE YENİLERİ EKLENİYOR. KAMERA SAYISI BU YIL İTİBARİYLE 2 BİN 500’E ÇIKARILACAK. ULUCAMİ BATI KAPISINDA YAŞANAN HAİN SALDIRININ ARDINDAN BÖLGEYE EK KAMERALAR MONTE EDİLMEYE BAŞLANDI. (UĞUR USLUBAŞ/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2016 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2016 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Canlı bomba patladı, mobese sayısı 2 bin 500'e çıkarılıyor
 Bursa'da suç ve suçlu ile mücadelede önemli rol oynayan MOBESE kamera sistemine yenileri ekleniyor. Kamera sayısı bu yıl itibariyle 2 bin 500’e çıkarılacak. Ulucami Batı kapısında yaşanan hain saldırının ardından bölgeye ek kameralar monte edilmeye başlandı.

 

 
Halk arasında MOBESE olarak bilinen şimdilerde ise KGYS olarak anılan kent güvenlik yönetim sistemi Bursa’da her geçen yıl büyüyor. Sistemin 2011 yılında hizmete girdiği Bursa'nın geneli 132’si hareketli, 372’si sabit olmak üzere 504 kamerayla izlenirken, bu sayının bu yıl 636 ayrı izleme noktasında ilave kameralarla 2 bin 500’e çıkarılacağı öğrenildi.
Bursa’da halen 132’si hareketli, 372’si sabit olmak üzere 504 kamera ile faal olan MOBESE sistemi 5 katına çıkarılacak. Kırmızı ışık ve hız ihlali, plaka tanıma, araç takip, çağrı yönetimi masalarının bulunduğu MOBESE merkezinde söz konusu genişlemeyle ilgili hummalı bir çalışma hakim.
Halihazırda 145 ayrı bölge kamerasından alınan verilerin şehrin bir ucundan diğer ucuna uzanan 362 kilometrelik fiber optik kablo ağıyla 35 izleme merkezine aktarıldığını belirten KGYS merkezinden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Şahin Dizman, Bursa Büyükşehir Belediyesi'yle yapılan iş birliği neticesinde ilin her bölgesini adeta BBG Evi gibi mercek altına alacaklarını ifade etti.

ÖZEL HAYATA PERDELEME
Almanya’da yaşanan bir olayda MOBESE kameraları tarafından hız ihlali yaptığı tespit edilen bir sürücünün evine gönderilen ceza tutanağına iliştirilen MOBESE fotoğrafının, sürücünün eşi tarafından açılan boşanma davasında delil olarak kullanılmasının ardından MOBESE kullanan ülkelerde perdeleme sistemine gidildiği vurgulanırken “Özel bir yazılımla kamuya açık alanlar ve araç içerisinde sürücü dışındaki kişilerin perdeleme yöntemiyle kapatıldığı sistemin buna izin vermeyerek otomatik perdeleme yaptığı belirtildi.

 

BURSA'DA SUÇ VE SUÇLU İLE MÜCADELEDE ÖNEMLİ ROL OYNAYAN MOBESE KAMERA SİSTEMİNE YENİLERİ EKLENİYOR. KAMERA SAYISI BU YIL İTİBARİYLE 2 BİN 500’E ÇIKARILACAK. ULUCAMİ BATI KAPISINDA YAŞANAN HAİN SALDIRININ ARDINDAN BÖLGEYE EK KAMERALAR MONTE EDİLMEYE BAŞLANDI. (UĞUR USLUBAŞ/BURSA-İHA) BURSA'DA SUÇ VE SUÇLU İLE MÜCADELEDE ÖNEMLİ ROL OYNAYAN MOBESE KAMERA SİSTEMİNE YENİLERİ EKLENİYOR. KAMERA SAYISI BU YIL İTİBARİYLE 2 BİN 500’E ÇIKARILACAK. ULUCAMİ BATI KAPISINDA YAŞANAN HAİN SALDIRININ ARDINDAN BÖLGEYE EK KAMERALAR MONTE EDİLMEYE BAŞLANDI. (UĞUR USLUBAŞ/BURSA-İHA)

4 YILDA YÜZDE 500 BÜYÜDÜ
MOBESE hizmeti kurulduğu günden bugüne asayiş hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde yerine getirilmesi, suçun önlenmesi, suç faillerinin yakalanması ile ekiplerin sevk ve idaresinde önemli rol oynuyor. Bursa genelinde 2011 yılında 504 kamera ile faaliyete geçen MOBESE hizmetleri, günün teknolojik gelişmeleri ışığında geliştirildi. 2015 yılına gelindiğinde mevcut nokta sayısının 636’ya, kamera sayısının ise 2 bin 500’e çıkarılması için çalışmalara başlandı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle bütün ilçelere KGYS’nin erişeceğini belirten Şahin Dizman, şehre giren ve çıkan şüpheli araçlar başta olmak üzere sakıncalı görülen her hareketin merkezde kameralar sayesinde izleneceğini söyledi.

PATLAMANIN YAŞANDIĞI ULUCAMİ BÖLGESİNE EK KAMERALAR TAKILIYOR
Öte yandan, 27 Nisan günü kimliği henüz belirlenemeyen kadın teröristin üzerindeki bombayı patlatıp kendisinin ölümüne 8 vatandaşında yaralandığı hain saldırının ardından harekete geçen Büyükşehir Belediyesi ve Bursa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri özellikle Ulucami çevresi ile Atatürk Caddesi üzerine yeni kameralar takmaya başladı. Patlamanın yaşandığı Batı kapısını karşıdan gören MOBESE kameralarının bulunduğu direğe de ayrıca ek kamera monte edildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.