SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6'lı masaya bakanlık tepkisi!

Muhalefet cephesinde bol kepçeden verilen koltuk dağılımına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tepki geldi. Erdoğan, "Seç beğen al mantığına dönüştürülmesinden rahatsızız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2023 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2023 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6'lı masaya bakanlık tepkisi!

Türkiye, 14 Mayıs günü kader seçimlerinden birisini gerçekleştirecek. Muhalefet liderlerince oluşturulan Millet İttifakı'nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çıkarıldı.

6'lı masada aday belirleme süreci aylarca devam ederken, gelinen son eşikte krizler baş gösterdi. Kılıçdaroğlu'nun adaylığını onaylamayan ve 3 günlüğüne masadan ayrılan İyi Parti Lideri Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş için Cumhurbaşkanı Yardımcılığı teklifinde bulundu.

7'li Cumhurbaşkanı yardımcılığı

Bu teklifin ardından diğer parti liderlerinin küsmemesi için masadaki tüm genel başkanların, seçimi kazanmaları durumunda Cumhurbaşkanı Yardımcısı olması kesinleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tepkisini dile getirdi

AK Parti Grup Toplantısı'na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6'lı masanın Cumhurbaşkanlığı yardımcısı ve bol keseden  dağıtma kararına yönelik açıklamalarda bulundu.

Muhalefete uyarı: Milletimizin güvenini sarsmayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefeti tutamayacağı sözler vermemesi gerektiği konusunda uyararak, "Muhalefetten, yalan dozunu artırarak milletimizin siyaset kurumuna olan güvenini sarsmamasını istiyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6'lı masaya bakanlık tepkisi: Seç beğen al mantığından rahatsızız "İttifakları at pazarlığına dönüştürmek pespayeliktir"

İktidar uğruna yapılan kirli pazarlılıklara da tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan tepkisinde şu vurgularda bulundu:

Cumhurbaşkanlığı seçiminin, yardımcılıklarının, milletvekillerinin, bakanlıklarının, 'Ne vereyim abime', 'seç beğen al mantığı' ile dağıtıldığı bir işporta tezgahına döndürülmesinden rahatsızız. Seçimlerde ittifak haktır ama devletin yönetim kademelerini ayağa düşürmek, at pazarlığına çevirmek pespayeliktir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6'lı masaya bakanlık tepkisi: Seç beğen al mantığından rahatsızız "PKK ve FETÖ ile yürünen yolun hayra çıkması mümkün değildir"

"Terör örgütlerini koltuklarının altına alan siyaset anlayışını reddediyoruz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

Siyasi cambazlıklarla terör örgütlerinin meşrulaştırılmaya çalıştırılmasını kabul etmiyoruz. PKK ile FETÖ ile karanlık mahfillerle yürünen yolun hayra çıkması mümkün değildir.

'Sana söz baharlar gelecek' diyenler bu zihniyetle ancak Kandil’e Pensilvanya’ya ülkemize nefretle bakan kimi başkentlere bahar getirir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6'lı masaya bakanlık tepkisi: Seç beğen al mantığından rahatsızız "7'li koalisyon kesin bir yenilgiye uğrayap siyasi mefta olacaktır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimlere yönelik açıklamalarından öne çıkan satır başları şu şekilde:

Seçim süreci 10 Mart'ta aldığımız seçimlerin yenilenmesi kararının ardından Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği takvime ve usullere göre ilerliyor. Önceki gün itibarıyla cumhurbaşkanı adayları belli oldu. YSK'nın açıklamasına göre şahsımızla birlikte 4 cumhurbaşkanı adayı bulunuyor. Türk demokrasisinin gücünü ve ulaştığı olgunluk seviyesini gösteren bu gelişmenin ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Biz milletimize, milletimizin basiretine ve ferasetine güveniyoruz. Aziz milletimizin bugüne kadar girdiğimiz seçimlerin tamamında olduğu gibi 14 Mayıs'ta da kendisi, ülkesi ve geleceği için en doğru kararı vereceğine inanıyoruz. İnşallah bu sürecin sonunda milletin iradesi yine galip gelecek, Türkiye 20 yıldır aralıksız sürdürdüğü kalkınma ve demokrasi yolculuğunu devam ettirecektir. Allah'ın yardımı, milletimizin takdiri ile üstadın deyimi ile bu tekerlek tümsekte kalmayacak. Türkiye Yüzyılı'nın inşasına kimse set vuramayacaktır. Bizzat kendi ifadeleriyle bir kumar masası olan, birbirlerine pusu kuran, kavgadan kaoastan ve istikrarsızlıktan başka hiç bir vaatleri olmayan 7'li koalisyon kesin bir yenilgiye uğrayap siyasi mefta olacaktır.

(ensonhaber) 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.