SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan açıklama

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Önümüzdeki dönemde yeni yönetim sistemimizin gelişerek, güçlenerek yeni şartlara adapte olarak Türkiye'mizin bir kazanımı olarak devam edeceğini, özellikle vurgulamak istiyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2023 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2023 12:43
Kaynak: AA
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan açıklama

Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak millete hizmet bayrağını Fuat Oktay'dan devralmanın, kendisi için bir onur olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bu sorumluluğu üstlenerek, tüm gayretlerini göstereceklerini belirten Yılmaz, "Öncelikle Türkiye Yüzyılı kabinesinde Cumhurbaşkanı Yardımcılığı görevini şahsıma tevdi eden Cumhurbaşkanımız, liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunuyorum. Önceki dönemde, ülkemize hizmet eden, tüm bakanlarımıza teşekkür ediyorum. Yeni kabinede yer alan bakanlarımızı bir kez daha tebrik ediyor, başarılar diliyorum" ifadesini kullandı.

Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçişin ardından ilk Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak görev yapan Fuat Oktay'a emekleri ve oluşturduğu müktesebat için teşekkür etti.

"Yeni fırsatları değerlendirmeye kararlıyız"

Son seçimlerde milletin, bir kez daha "Evet, yeni yönetim sistemi ile yola devam" dediğini vurgulayan Yılmaz, "Önümüzdeki dönemde yeni yönetim sistemimizin gelişerek, güçlenerek yeni şartlara adapte olarak Türkiye'mizin bir kazanımı olarak devam edeceğini, özellikle vurgulamak istiyorum" diye konuştu.

Yılmaz, milletin seçimlerde iradesini net bir şekilde ortaya koyduğunu, "güven ve istikrar" dediğini kaydederek, şöyle devam etti: "Hem yasamada hem yürütmede verilen büyük destek, tabii ki bizim de sorumluluğumuzu, yükümüzü daha da arttırmaktadır. Aziz milletimize şükranlarımızı sunuyor, yüksek katılım ve demokratik olgunluk içinde seçimlere katkı sunan her bir kurumumuza, her bir vatandaşımıza teşekkür ediyoruz. Yeni sistemin farkını bir kez daha burada görmüş olduk. 90'lı yılları bir geriye gidip hatırladığımızda seçimlerden sonra uzun bir süre hükümet tartışmaları, hükümetin nasıl kurulacağına ilişkin beklentiler, yorumlar, belirsizlikler yaşanırdı. Şimdi bakın bir seçim yaşadık yeni yönetim sistemi ile hemen seçimden sonra, kesinleşir kesinleşmez sonuçlar Meclisimizde yemin edildi, Cumhurbaşkanımız yemin etti, hemen akşamında da hükümet oluştu. İşte bunun kıymetini çok iyi bilmemiz gerekiyor. Siyasi istikrarla, ekonomik istikrarın ve halkın refahına dönük çalışmaların ilişkisini burada çok net şekilde görüyoruz. Hiçbir koalisyon tartışması yaşanmadan, hiçbir belirsizlik oluşmadan, hiçbir gecikmeye mahal bırakılmadan halka hizmete devam edeceğiz."

Bu belirsizliklerin ortadan kalkmasının bütün alanlarda hızlı bir şekilde vatandaşın beklentilerini karşılamak anlamına geldiğini dile getiren Yılmaz, "Dünyanın ve bölgemizin zor bir dönemden geçtiğini biliyoruz. Bu dönemde zorluklar kadar fırsatların da olduğunu biliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın tecrübeli, dirayetli, samimi liderliğinde ehil kadrolar ile bu zorlukların üstesinden gelmeye ve önümüze çıkan yeni fırsatları değerlendirmeye kararlıyız." değerlendirmesinde bulundu.

"Temel ilkemiz adalet olacaktır"

Yılmaz, Türkiye'nin 21'inci yüzyılın yükselen ülkeleri arasında yerini alacağını belirterek, Türkiye Yüzyılı'nda enerjiden eğitime, ulaşımdan sağlığa, tarımdan savunma sanayisine her alanda oluşturdukları altyapının üzerine yeni projeler ve fikirler koyarak ilerleyeceklerini aktardı.

Kabinedeki bakanlarla eş güdüm ve ilgili tüm taraflarla istişare içinde çalışacaklarının altını çizen Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Elbette temel ilkemiz adalet olacaktır. Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gerek ekonomik ve sosyal politikaların koordinasyonunda, gerek terörle mücadele ve güvenlik odaklı çalışmalarda en yüksek sorumluluk bilinciyle hareket edeceğiz. Kalkınan ve yüksek gelirli ülkeler ligini hedefleyen bir ülke olarak, seçim beyannamemizde detaylı olarak ifade ettiğimiz politikaları birer birer hayata geçireceğiz. 'Güvenin özü nedir' diye soracak olursanız ben şöyle tarif ederim doğrusu; söylediğinizi yapmak, yapamayacağınızı söylememek. Sayın Cumhurbaşkanımız da başından, 2002'den beri hep bu şekilde siyasete olan güveni inşa etti. Aynı anlayışla yolumuza devam edeceğiz. Türkiye'de yatırım ortamının iyileştirilmesi, çığır açan teknolojilerin teşviki, stratejik ticari bağlarımızın güçlendirilmesi gibi alanlara özel önem vereceğiz. Yine Cumhurbaşkanımızın hep altını çizdiği; yatırım, istihdam, üretim ve ihracat ile yolumuza devam edeceğiz. Cari fazla vermeyi ve cari açık meselesini bir sorun olmaktan çıkarıcı bir perspektifle çalışacağız. Sürdürülebilir, yüksek, kapsayıcı, insan odaklı bir kalkınma ve büyüme anlayışıyla yolumuza devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın hayatını etkileyen enflasyonla mücadeleye özel bir önem ve öncelik vereceğiz. Bir taraftan da bunun bir zaman alacağı bilinciyle enflasyonun olumsuz etkileriyle karşı karşıya olan geniş toplumsal kesimleri rahatlatmaya dönük politikalarımızı da yine kararlı bir şekilde uygulamaya devam edeceğiz."

Yılmaz, depremden etkilenen illerin inşa ve ihyasına öncelik, Afetlere Karşı Ulusal Risk Kalkanı Modeli'nin sağlamlaştırılmasına da özel bir önem vereceklerini anlatarak, Kıbrıs İşleri Koordinatörlüğü'yle KKTC'nin her bakımdan yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.