SON DAKİKA
Hava Durumu

Dışişleri: Terör tehdidine karşı tedbir almak en temel hakkımızdır

Dışişleri Bakanlığı, Fırat'ın doğusuna düzenlenecek operasyonla ilgili, "Terör tehdidine karşı tedbir almak en temel hakkımızdır" de

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2019 00:21
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2019 01:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Dışişleri: Terör tehdidine karşı tedbir almak en temel hakkımızdır
Dışişleri Bakanlığı, Fırat'ın doğusuna düzenlenecek operasyonla ilgili, "Terör tehdidine karşı tedbir almak en temel hakkımızdır" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Fırat'ın doğusuna düzenlenecek operasyonla ilgili açıklamalarda bulundu.

"Terör tehdidine karşı tedbir almak en temel hakkımızdır"

"Terör tehdidine karşı tedbir almak en temel hakkımızdır" diyen Aksoy şu ifadeleri kullandı:

"Suriye’den kaynaklanan her türlü terör tehdidine karşı milli güvenliğimizin gerektirdiği tedbirleri almak, uluslararası hukuka dayanan en temel hakkımızdır.

Bugüne kadar anılan tedbirleri başta ABD olmak üzere Müttefiklerimizle ortaklaşa hayata geçirmek için azami gayret sarfettik. Suriye’nin kuzeyinde teşkil edilecek bir güvenli bölge vasıtasıyla meşru güvenlik çıkarlarımızın korunması ve yerinden edilmiş yüzbinlerce Suriyelinin evlerine güvenli ve gönüllü geri dönüşlerinin önünün açılması amacıyla yapıcı ve iyi niyetli çabalar yürüttük."

"Terör örgütünün palazlanmasına ve oldubittiler yaratmasına seyirci kalınamaz"

ABD'nin vaatlerini yerine getirmediğine dikkati çeken Hami Aksoy, bu durumun müttefiklik ilişkilerine zarar verdiğini vurguladı.

"Türkiye, uluslararası toplumun sorumlu bir üyesi olarak, terörün her türlüsüyle mücadele konusunda kararlıdır. Sınırlarımıza mücavir Suriye topraklarında, DEAŞ’ın ruh ikizi olan ve ülkemiz ve insanlarımızın yanısıra, Suriye halkına yönelik insanlığa karşı suçlarla müsemma PYD/YPG/PKK terör örgütünün palazlanmasına ve oldubittiler yaratmasına seyirci kalınamaz."

"Türkiye, güvenli bölgeyi hayata geçirmekte kararlıdır"

Güvenli bölgeyi oluşturmakta Türkiye'nin kararlılığına vurgu yapan Aksoy şöyle konuştu:

"Türkiye, Fırat’ın doğusunu teröristlerden temizleyerek kendi bekasını ve güvenliğini korumak, ayrıca, Suriye’nin huzur, barış ve istikrarını sağlamak amacıyla güvenli bölgeyi hayata geçirmekte kararlıdır. Bu suretle, bölgede Suriye’nin toprak bütünlüğü ile birliğine dönük ciddi bir tehdit de ortadan kaldırılacak ve gelecekte DEAŞ ve benzeri bir sorunun nüksetmemesi için güçlü bir zemin tesis edilecektir.

Tüm bu hususlar, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından ABD Başkanı Trump’a 6 Ekim tarihinde yapılan telefon görüşmesinde bir kez daha vurgulanmıştır."

Kaynak: TRT Haber /AA
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.