SON DAKİKA
Hava Durumu

Diyanet de Erbaş da sahipsiz değil

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın, internet üzerinden verdiği Ramazan ayının ilk hutbesinde eşcinseller ve eşcinsellik üzerine sözleri İHD ve Ankara Barosu’nu rahatsız etti. Ankara Barosu’nun Kur’an-ı Kerim ve İslam’ı hedef alan açıklaması büyük tepki topladı. Erbaş’a kamuoyundan büyük destek gelirken, Ankara Barosu’nun utanç veren skandal açıklamasıyla ilgili de soruşturma başlatıldı. 

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2020 23:02
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2020 23:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Diyanet de Erbaş da sahipsiz değil

Kemal Benek

Diyanet İşleri Başkanı Prof. DR. Ali Erbaş, Ramazan ayının ilk hutbesini internetten verdi. Hutbede eşcinsellikle ilgili Kur’an hükümlerini dile getiren Erbaş, şunları söyledi; “ -Ey insanlar! İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lutiliği eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti. Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir bunun hikmeti. Yılda yüzbinlerce insan gayri meşru ve nikahsız hayatın İslami literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu HIV virüsüne maruz kalıyor. Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte mücadele edelim.”

İHD VE BARO RAHATSIZ OLDU

Dini bir hutbede Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın dinin hükümlerini dile getirmesi İnsan Hakları Derneği adlı devleti hedef almaktan başka milleti hedef almaktan terör seviciliği yapmaktan başka bir işi olmayan dernek tarafından tepkiyle karşılandı. Dernek Erbaş’ı halkı kin ve nefrete sevk ettiği ve ayrımcılık yaptığı iddiasıyla istifaya çağırdı. Bu derneğin açıklamasına İslam düşmanı çevreler de hemen destek verdi. 

ANKARA BAROSU’NDAN HADDİNİ AŞAN TERBİYESİZLİK

Ankara Barosu da yazılı açıklamasında; Ali Erbaş’ın eşcinsellere karşı hutbesini “Sesi çağlar öncesinden gelen ses” diye tanımlamıştı. İslamiyet’i ve Kur’an- hedef alan bu açıklamaya Türkiye’de her kesimden büyük tepki geldi. Hükümet başta olmak üzere, siyaset, bürokrasi, sivil toplum ve kamuoyunda infial oluşturan skandal sözlerin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Barosu hakkında “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama” suçu işlediği gerekçesiyle soruşturma başlattı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, “Ankara Barosu’nun 26.04.2020 tarihli ve ‘Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın insanlığın bir kesimini nefretle aşağılayıp kitlelere hedef gösterdiği konuşmasıyla ilgili basın açıklaması’ başlıklı açıklaması nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığımızca, Ankara Barosu hakkında, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 216/3 maddesi kapsamında, Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama suçundan re’sen soruşturma başlatılmıştır” denildi.

DİYANET’TEN SUÇ DUYURUSU

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB), Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a yönelik açıklama nedeniyle Ankara Barosu yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu. DİB 1. Hukuk Müşaviri Selami Açan imzasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusunda, 24 Nisan Cuma Ali Erbaş'ın Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camisi'nde "Ramazan Sabır ve İrade Eğitimi" konulu, cuma namazı öncesi okuduğu hutbede yer alan ifadelere yer verildi.  Suç duyurusu dilekçesinde, "(Erbaş'ın) halkımıza İslam'ın evrensel emir ve mesajlarını iletmesi üzerine İslam dinine, İslam dinine inanan Müslümanlara, Başkanımıza ve Başkanlığımıza karşı Ankara Barosu Başkanlığınca sosyal paylaşım siteleri ve Ankara Barosunun resmi web sayfası üzerinden çirkin bir şekilde pervasızca saldırılarda bulunulmuştur." ifadesine yer verildi.

BARO AVUKATLARINDAN TEPKİ

Ankara Barosu Avukatları, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a yönelik açıklamaları nedeniyle Ankara Barosu yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Avukat Veli Böke, Ankara Barosu Avukatları adına Ankara Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, ramazan ayının ilk hutbesindeki ifadelerinden dolayı bazı kesimlerin hedef seçtiği Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a destek verdi.  Mesleki bir zorunluluk gereği kayıtlı bulundukları Ankara Barosunu en ağır ifadelerle kınadıklarını belirten Böke, Erbaş'ın dinin ve bütün dinlerin ortak yasakladığı, kınadığı fiillerle ilgili insanları uyardığını ifade etti. Böke, "Söylediği dinin temel esaslarından başka bir şey olmayan Diyanet İşleri Başkanı Sayın Ali Erbaş'ın sözleri aynen bizim de sözlerimizdir." dedi.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.