SON DAKİKA
Hava Durumu

Dünya liderleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik ediyor

Dünya liderleri seçimdeki başarısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2023 20:37
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2023 20:37
Kaynak: AA
Dünya liderleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik ediyor

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, seçimdeki başarısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti.

Azerbaycan

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayıp seçimdeki başarısı nedeniyle kutlayarak, en kısa zamanda Azerbaycan'a beklediğini iletti.

Macaristan

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Cumhurbaşkanı Seçimi'ni önde götüren Erdoğan'ı "tartışmasız seçim zaferinden" dolayı tebrik ettiğini bildirdi.

Libya

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı seçimi önde götürmesinden dolayı tebrik etti.

Libya Başbakanlığına ait resmi Facebook sayfası "Hukumetina"da yayımlanan tebrik mesajında Dibeybe, "Kardeşim Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı bir dönem daha Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazandığı için tebrik ediyorum. Türk halkı Erdoğan’a olan güveni ve projelerinin başarısını yeniledi." ifadelerini kullandı.

Muhalefete hitaben ise Dibeybe, "Kazanamasa bile siyasi ve demokratik sürece sahip çıktığı için Türk muhalefetini de selamlıyorum" ifadelerine yer verdi.

Katar 

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Türkiye'deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerini önde götürmesi nedeniyle tebrik etti.

Şeyh Temim, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Aziz kardeşim Recep Tayyip Erdoğan'ı zaferinden dolayı tebrik ederim. Sizlere yeni döneminizde başarılar dilerim. Bu dönemde kardeş Türk halkının gelişim ve refah emellerini gerçekleştirmenizi, ülkelerimizin güçlü ilişkilerini geliştirmeyi ve bu ilişkileri daha fazla kalkınmayla sonuçlandırmayı temenni ederim." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı'nın açıkladığı verilere göre, sandıkların yüzde 99,82'sinin açılmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nin 2. Turu'nda oyların yüzde 52,02'sini alırken Kemal Kılıçdaroğlu oyların yüzde 47,98'ini aldı.

Öte yandan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunda kullanılan oyların yüzde 75,42'sinin sayıldığını, veri girişinin sürdüğünü bildirdi.

Veri girişlerinin siyasi partilerle anlık paylaşıldığını ifade eden Yener, "An itibarıyla yurt içinde Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranı yüzde 53,35, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranı yüzde 46,65" dedi.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.