SON DAKİKA
Hava Durumu

Dünya tarihinde ilk

İHH Başkanı Yıldırım, "İsrail'in özür dilemesi"ni siyasi ve diplomatik bir başarı olarak yorumladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2013 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2013 12:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İHH Başkanı Yıldırım, "İsrail'in özür dilemesi"ni siyasi ve diplomatik bir başarı olarak yorumladı.


 
İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, yönetim kurulu üyeleriyle, vakfın Fatih'teki genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in, Gazze'ye insani yardım taşıyan Mavi Marmaragemisine saldırıya ilişkin Türkiye'den özür dilemesini değerlendirdi.

İsrail'in, saldırının ardından hiç beklemediği bir tavırla karşılaştığını, tüm dünyanın ayağa kalktığını, birçok devletin tavrını ortaya koyduğunu, halkların kendilerinin yanında yer aldığını anlatan Yıldırım, ''Herkesin huzurunda, bu başarıyı elde eden sayın Başbakana, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'na, her zaman bu konuda duyarlılığını ortaya doyan, destek veren Cumhurbaşkanımıza, bütün bakanlara, siyasi partilere, STK'lara, medyaya ve halkımıza çok teşekkür ediyoruz'' diye konuştu.

''Dünya tarihinde bir ilk''

Bülent Yıldırım, şöyle devam etti:
''Ne isterse onu yaptıracağını düşünen İsrail, hiç beklemediği bir durumla karşılaştı. Özellikle sayın Başbakanın ve Dışişleri Bakanımızın şartları ortaya koşması, bu şartlar olmadan asla görüşmelerin olmayacağını söylemesi sonucunda İsrail bugün özür dilemiştir. İsrail'in böyle bir konuda özür dilediği dünya tarihinde ilktir. Yani dünya tarihinde bir ilk yaşanmıştır. Bu, diplomaside ve siyasi alanda büyük bir başarıdır.''

''Şehit ailelerinin buruk bir sevinç yaşadığını gördük''

Yıldırım, görüştükleri şehit ailelerinin buruk bir sevinç yaşadıklarını gördüklerini kaydederek, ''Bu da ablukanın henüz kalkmamasından kaynaklanıyor. Abluka, Gazze'den çekilen İsrail'in haksız olarak uyguladığı bir statüdür. İnşallah bu da kalkacak, hiç tereddüt etmeyin. Çünkü bu özür, süreçte çok önemli bir adımdır'' dedi.

Yıldırım, özrün, siyasi ve diplomasi anlamında çok büyük bir başarı olduğunu yineleyerek, küresel mücadelenin abluka kalkana kadar süreceğini vurguladı.

Davalar sürecek

Bir gazetecinin, ''İsrail medyasında bir açıklama oldu. Netanyahu'nun, özürle birlikte Türkiye'deki tazminat davalarının da kapanacağına dair açıklaması var. Ne düşünüyorsunuz'' sorusuna karşılık da Yıldırım, ''Böyle bir şey olması mümkün değil. Hukuk bağımsızdır. Bu davalar açılmıştır. Zaten özür de suçun kabulüdür. Elbette bu tazminat ve ceza davaları, uluslararası ceza mahkemesindeki davalar da devam edecek. Bu konuda hiç kimsenin tereddütü olmasın'' diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.