SON DAKİKA
Hava Durumu

Ekrem İmamoğlu, Meral Akşener'den önce konuşarak pişman oldu

İyi Parti Lideri Akşener'in 6'lı masadan kalktığını duyurup adaylık için Ekrem İmamoğlu'na seslenmesi, İBB Başkanı'nın konuyla ilgili aynı gün içindeki konuşmalarını akıllara getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2023 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2023 18:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Ekrem İmamoğlu, Meral Akşener'den önce konuşarak pişman oldu

Türkiye'de seçim süreci resmi olarak başladı...

14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde 6'lı masayla aday konusunda mutabık kalmayan İyi Parti Lideri Akşener, bugün partisinin Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Akşener partisinin 6'lı masada kıskaca alındığını belirterek masadan kalktığını duyurdu.

Masaya CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun isimlerini öneren Akşener, bu önerisine destek bulamadığını söyleyip iki CHP'li belediye başkanına çağrıda bulundu. 

"Milletimiz sizi göreve bekliyor"

İmamoğlu ve Yavaş'a adaylık çağrısı yapan Akşener "Size ateşten gömlek giymek vazife kılındı. Milletimiz sizleri göreve çağırıyor" ifadeleriyle seslendi.

İmamoğlu erken konuştu

Ancak bu çağrı, öncesinde aynı gün Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Yeni Bir Sabah programında Ekrem İmamoğlu'nun söylediği sözleri akıllara getirdi. 

Kendisinin cumhurbaşkanı adayı olmak için CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile yoğun bir yarışa girdiği bilinen ve daha sonra partideki baskılar sonrası bu mücadeleden vazgeçen İmamoğlu şu sözleri söylemişti;

Benim adaylığımla ilgili mesele yok. Benim adayım genel başkanımdır. Sürece memleket meselesi olarak bakıyorum. Bu konunun aşılması için feraset gerekiyor. Bu Sayın Genel Başkanım ve Sayın Akşener'de vardır.

Pişman olması gündemde

İyi Parti Lideri Akşener'den adaylık çağrısı gibi bir çıkışı beklemeyen Ekrem İmamoğlu'nun bu sözlerinden dolayı pişman olacağı gündem oldu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.